Bodrum Dağbelen'de Su Sevinci - Son Dakika
Güncel

Bodrum Dağbelen'de Su Sevinci

Bodrum Dağbelen\'de Su Sevinci

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nin 2 yıldır çeşmelerinden su akmayan Dağbelen Mahallesi, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ın devreye girip, ilgili yerlere talimat vermesiyle tekrar suya kavuştu.

28.12.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nin 2 yıldır çeşmelerinden su akmayan Dağbelen Mahallesi, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ın devreye girip, ilgili yerlere talimat vermesiyle tekrar suya kavuştu. AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketi'nin, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan iki kuyuya elektrik bağlamasından sonra mahaleye tekrar su verilmeye başlandı. Çeşmelerinin akmasıyla birlikte mahallei, büyük sevinç yaşadı.

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) Bodrum'a 20 kilometre mesefadeki, 435 kişinin yaşadığı kırsal mahalle Dağbelen'in içme suyu ihtiyacını karşılayan iki kuyuyu, iki yıl önce Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından özel mülkiyetteki arazide olduğu gerekçesiyle kapattı. Bunun üzerine susuz kalan mahallenin dopusuna, Muğla Büyükşehir Belediyesi tankerlerle su taşımaya başladı. Ancak, belediyenin 12 tonluk tankerlerle taşıdığı suyun yetersiz gelmesi üzerine günün büyük bölümünde muslukları akmayan mahalle sakinleri, sıkıntı yaşamaya başladı. Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Bodrum Yarımadası için yaptığı isale hattı 1 kilometre mesafede olmasına rağmen uzak olduğu gerekçesiyle buradan mahalleye su verilmesi yerine iki yeni kuyu açtı. Mahalleliye AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketi'nin elektriğini bağlamasının ardından bu kuyulardan çıkan suyun şebekeye pompalanacağı söylendi. Ancak, AYDEM'in elektriği bağlamaması nedeniyle buradaki sudan da faydalanamayan mahalleli, Kaymakamlık ve Valiliğe toplu olarak imzaladıkları 6 ayrı dilekçe vermelerine rağmen sorunları çözülmeyince, geçen 22 Aralık'ta eylem yapıp, tepkilerini dile getirdi. Ellerinde su bidonları ve tavalarla mahalle meydanında ve sokaklarda dolaşarak eylem yapan mahalleli 21. yüzyılda yaşanan susuzluğa isyan etti.

Dağbelen'in yaşadığı su sıkıntısının yerel ve ulusal basında da haber olarak yer almasının ardından Bodrum Kaymakam Mehmet Gödekmerdan devreye girdi. Kaymakam Gödekmerdan, ilgili birimlere Dağbelen'in suyunun bir an önce bağlanması için talimat verdi. Bunun üzerine AYDEM, daha önce beklettiği elektrik projesini MUSKİ ile yaptığı sözleşme gereği yerine getirdi. Mahalledeki yeni açılan iki kuyuya elektriğin bağlanmasıyla birlikte köylüler 26 Aralık Cumartesi gününden itibaren yeniden suya kavuştu. Mahalleli, çeşmelerinden suyun akmaya başlamasıyla büyük sevinç yaşadı.

Turizm taşımacılığı yapan mahalle sakinlerinden 43 yaşındaki Mehmet Engin, "Demek ki isteyince oluyormuş. Hava gibi en doğal hakkımız olan suyu, üstelik de varken mahalleye vermemek ne demek? En doğal hakkımızı almak için ille de eylem yapıp, basında haber olarak yer almamız mı gerekirdi? Suyumuza yeniden kavuşmamızda emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Dağbelen'de Su Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement