Bodrum - Yarım Asır Sonra Başka Kadınla Sahneye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Bodrum - Yarım Asır Sonra Başka Kadınla Sahneye Çıktı

Bodrum - Yarım Asır Sonra Başka Kadınla Sahneye Çıktı

Yarım asır sonra başka kadınla sahneye çıktıMuğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Türk pop-rock şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve aranjör Selçuk Alagöz, 50 yıldır müzik çalışmalarını sürdürdüğü kız kardeşi Rana Alagöz dışında ilk kez başka bir kadın sanatçı ile sahneye çıktı.

13.06.2016 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yarım asır sonra başka kadınla sahneye çıktı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Türk pop-rock şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve aranjör Selçuk Alagöz, 50 yıldır müzik çalışmalarını sürdürdüğü kız kardeşi Rana Alagöz dışında ilk kez başka bir kadın sanatçı ile sahneye çıktı.

Bir dönemin ünlü isimlerinden Selçuk Alagöz, Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ndeki Sakin Restoran'da 'Her telden-her dilden' adlı programla sahne aldı. Alagöz'e, Bodrum'da farklı mekanlarda sahne alan piyanist Aslıhan Say eşlik etti. Türk popüler müzik tarihindeki ünlü seslerden Alagöz kardeşlerden Selçuk Alagöz, 50 yıldır ikili çalışmalarını sürdürdükleri kardeşi Rana Alagöz dışında ilk kez başka bir kadın sanatçı ile sahne aldığını belirtti. Gitarı ile sahnede yer alan Alagöz, org çalan Say ile düet yaptı.

ESKİ ARKADAŞLAR BİR ARAYA GELDİ.

Selçuk Alagöz'ü, Bodrum'da yaz sezonun ilk programında müzisyen Hurşid Yenigün, 'Cici Kızlar' olarak tanınan grupta 'Kıvırcık' diye bilinen şarkıcı ve oyuncu Bilgen Bengü ile Batılılar Orkestrası'nda piyanist şantörü Zafer Baykal da yalnız bırakmadı. Sanatçılar, arkadaşları Alagöz'ün programında birkaç şarkılık performans sergiledi. Alagöz, eski günleri yad ettikleri arkadaşları için "Beni yalnız bırakmadıkları için çok mutluyum. Keşke 40 sene öncede müzik yaparken böyle birlikte olsaydık. Ama zaman bir telaş vardı. Şimdiki gibi teknoloji yoktu" dedi. 'Ateş Bacayı Sarmış' ve 'Malabadi Köprüsü' adlı unutulmaz şarkılarını da seslendiren Alagöz, izleyenler arasındaki yabancı konuklar içinde şarkı söyledi.

Kardeşi Rana Alagöz'ün İstanbul'da olduğu belirten Selçuk Alagöz, Aslıhan Say ile sahne aldığı program için "Rana telefon açıp tebrik etti bizi. Kıskanmıyor. Onun yeri ayrı. Haftaya İstanbul'da ve başka yerlerde konserlerimizde birlikte olacağız. Aslıhan benim torunum sayılır. İlk defa birlikte çıkıyoruz. Allah kısmet ederse bundan sonra güzel projelere imza atacağız" dedi.

Üç yıl önce Bodrum'a yerleştiğini belirten sanatçı, yeni sahne arkadaşının müziğini bir alışveriş merkezinde denk geldiği piyano dinletisi sırasında beğendiğini söyledi. Alagöz "Yaptığı müziğe hayran kaldım. Bundan sonra Alagöz Ailesi'nin küçük çocuğu. Haftada birgün birlikte sahne alacağız" diye konuştu.

"BİZİMKİ EL İŞİ HALI, ŞİMDİKİLER MAKİNE HALISI"

Eski yıllardaki şarkılar için "Bizim yaptığımız müzik el işi halıydı. 3 ayda dokunuyor. Şimdikilerin yaptığı bilgisayarla makine halısı" diyen Alagöz şunları söyledi:

"Günde 10 tane beste olmaz. Bir kilo pirinçten 10 kilo pilav yapamazsın. Şarkı yapması için ilham gelmesi lazım. 'Malabadi Köprüsü'nü o köprünün üzerinde besteledim. Elindeki belli bir malzeme ile iki şarkı yerine 10 şarkı yapmak zorunda kalındığında, parçalar geçici oluyor. O anda beğeniliyor ama bir süre sonra unutuluyor" dedi.

Sanatçının yeni sahne arkadaşı Say da çok mutlu olduğunu belirterek Selçuk Alagöz ile birlikte çalışmanın kendisi için büyük gurur olduğunu ifade etti. İkiliyi izleyemeye gelenler şarkılara eşlik edip eğlendi. İstek üzerine seslendirilen 'Çökertme Türküsü'nde' bazı izleyenler oynadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum - Yarım Asır Sonra Başka Kadınla Sahneye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement