BOLU'DA ŞİDDETLİ RÜZGAR MİNAREYİ YIKTI, ÇATILARI UÇURDU - Son Dakika
Güncel

BOLU'DA ŞİDDETLİ RÜZGAR MİNAREYİ YIKTI, ÇATILARI UÇURDU

BOLU'nun Mudurnu ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle Taşkesti beldesine bağlı Çağşak köyünde caminin minaresi yıkıldı.

30.11.2021 13:46  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BOLU'nun Mudurnu ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle Taşkesti beldesine bağlı Çağşak köyünde caminin minaresi yıkıldı. Köyde bazı ahır kümes ve evlerin çatısı uçtu.

Kentte dün başlayan ve aralıklarla süren kuvvetli rüzgar, Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti beldesi Çağşak köyü Acemler Mahallesi'nde de etkili oldu. Saatte 91 kilometre hıza kadar ulaşan rüzgar nedeniyle caminin minaresi yıkıldı. Caminin hemen bitişiğinde bulunan imamın evi de rüzgar nedeniyle zarar gördü. Ayrıca, köydeki elektrik direklerinin yıkılması nedeniyle elektrik kesintileri yaşanırken, bazı ahır ve kümesler de zarar gördü. Köylüler, zarar gören yapıların onarılması için kendi imkanlarıyla çalışma başlattı.

Köy sakinlerinden Sabahattin Kolburan, "3 günden beri rüzgar var. Çok kuvvetli esiyor. Dün elektrik de yoktu. Akşam ezanında caminin minaresinin çöktüğünü duyduk. İmamın evine de zarar verdi. Allah'a şükür insana zarar gelmedi. Çatılar zarar gördü. Ahır ve kümeslerde de zarar var." dedi.

Rüzgarda kendilerine ait ahırın çatısı uçan Ayşe Öztürk ise, "Sabaha kadar uyku uyuyamadım. Evi bile salladı. Sürekli camdan baktım. Evimiz de zarar gördü. Çok felaket oldu. Kümes de yıkılmak üzere hale geldi. Dün geceden sabaha kadar çok felaket oldu." diye konuştu.

BOLU\'DA ŞİDDETLİ RÜZGAR MİNAREYİ YIKTI, ÇATILARI UÇURDU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BOLU'DA ŞİDDETLİ RÜZGAR MİNAREYİ YIKTI, ÇATILARI UÇURDU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement