Bolu: Tbmm Başkanı Arınç Bolu'da - Son Dakika
Güncel

Bolu: Tbmm Başkanı Arınç Bolu'da

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Bolu'nun Güynük İlçesi'nde düzenlenen Akşemsettin Hz.'lerini anma törenine katıldı.

28.05.2006 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Bolu'nun Güynük İlçesi'nde düzenlenen Akşemsettin Hz.'lerini anma törenine katıldı.

Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocası, İstanbul'un fethinin manevi lideri Akşemsettin Hz.'leri Bolu'nun Göynük İlçesi'ndeki türbesi başında anıldı. Sabah saatlerinden itibaren Türkiye'nin dört bir yanından binlerce insan, Akşemsettin Hz.'lerini yad etmek için Bolu'nun ilçeye akın etti. Düzenlenen anma törenine TBMM Başkanı Bülent Arınç da katıldı. Mehter takımı ile birlikte kortej yürüyüşü yaparak halkı selamlayan Bülent Arınç'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Mehter takımının gösterileri ile başlayan anma programında konuşan TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Değerlerimizi unutmazsak, unutulmayız. Akşemsettin Hz.'leri gibi zatları kendimize örnek alacaksak, onları hiç aklımızdan çıkarmamamız lazım. Ülkemizin dört bir yanı böyle şahsiyetlerle çevrili. Buraya gelirken gördüm ki, binlerce insan buraya akın etmiş. Hepsinin yüzünde bir memnuniyet ifadesi var. Böyle ortamlar bizim kaynaşmamız için çok önemli" diye konuştu.

Bülent Arınç, daha sonra Akşemsettin Hz.'lerinin türbesine giderek dua etti. Öğle namazını türbenin yanındaki Akşemsettin Camii'nde kılan Bülent Arınç'a namaz çıkışı ilgi büyüktü. Korumalarının çemberinde camiden çıkan Bülent Arınç'ın elini sıkmak isteyen vatandaşlar, izdihama sebep oldu. Kendisini kucaklamak ve elini sıkmak isteyen vatandaşlar yüzünden bir hayli zorlanan Arınç, yaşanan izdihamda ezilme tehlikesi atlattı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bolu: Tbmm Başkanı Arınç Bolu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement