Bosna Hersek'te Polis ile Sığınmacılar Arasında Arbede - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'te Polis ile Sığınmacılar Arasında Arbede

VELİKA Bosna Hersek'in Velika Kladusa şehrinde, Avrupa Birliği (AB) üyesi Hırvatistan'a girmek için bekleyen sığınmacılar ile polis arasında arbede yaşandı.

24.10.2018 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VELİKA Bosna Hersek'in Velika Kladusa şehrinde, Avrupa Birliği (AB) üyesi Hırvatistan'a girmek için bekleyen sığınmacılar ile polis arasında arbede yaşandı.

AB'nin 2016'da Batı Balkan rotasını kapatmasının ardından Avrupa ülkelerine ulaşmak için alternatif güzergahlar arayan ve yıl başından itibaren yoğun bir şekilde Bosna Hersek'e yönelen sığınmacıların, Hırvatistan sınırına yakın şehirlerdeki bekleyişi devam ediyor.

Soğuk havalar etkisini artırmadan AB ülkelerine geçmek isteyen yüzlerce sığınmacı dünden itibaren Maljevac Sınır Kapısı'nda adeta kamp kurdu. Geceyi çadırlarda geçiren sığınmacılar, sabah saatlerinde sınırdaki polis barikatını aşarak Hırvatistan sınırına yöneldi.

Bosna Hersek Sınır Polisinin müdahalesi üzerine sığınmacılar ile emniyet güçleri arasında arbede yaşandı. Arbede esnasında bazı sığınmacılar yaralanırken, bu kişilere ilk yardım ekipleri müdahale etti.

Hırvatistan sınırında da güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı gözlendi.

Bosna Hersek'in kendilerine tahsis ettiği merkezlerde kalmayı reddeden ve AB kapısı önünde sınırın açılmasını bekleyen sığınmacıların sayısı da her geçen saat artıyor.

Sınırda bekleyişini sürdüren sığınmacılardan Majid Dayyani, şartların olumsuzluğuna dikkati çekerek, "Bizler sığınmacıyız. Ülkemiz yok. Buradan gitmek ve hayatımıza devam etmek istiyoruz. Biz de insanız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'dan Hırvatistan sınırı yakınlarındaki Bihac şehrine trenle gelen 50'den fazla sığınmacının trenden inmesi engellendi.

Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Dragan Mektic, trende bekletilen sığınmacıların otobüslerle geri gönderileceği Saraybosna'da sığınmacı merkezine yerleştirileceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'te Polis ile Sığınmacılar Arasında Arbede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement