Bosna Şehitleri Bursa'da Dualarla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Bosna Şehitleri Bursa'da Dualarla Anıldı

Bosna Şehitleri Bursa\'da Dualarla Anıldı

'Bosna Haftası' etkinlikleri, Bosna şehitlerini anma programıyla sona erdi.

12.07.2012 14:13  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bosna Sancak Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Bosna Haftası' etkinlikleri, 17 yıl önce yaşanan savaşın izlerini bugüne taşıdı.

Bosna'da 17 yıl önce yaşanan katliamın şehitleri, Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda dualarla anıldı. Bosna'da Srebrenitsa'da yaşanan acının yansıtıldığı 'Bosna' sergisiyle 1 hafta önce başlayan etkinlikler, şehitleri anma programıyla sona erdi. Etkinlikte Srebrenitsa annelerinin sıkıntılarını ve acılarını işledikleri 11 yapraklı Srebrenitsa çiçeği de geliri şehit ailelerine bağışlanmak üzere satışa sunuldu.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, konuşmasında, Bosna'nın tarihi ve kültürel özellikleriyle Bursa'ya benzerlik gösterdiğini ve aynı zamanda Bursa ile ayrılmaz bir gönül bağının bulunduğunu söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bosna'da yaptığı tarihi mirası restorasyon çalışmalarından da bahseden Ödünç, "1995 yılı Temmuz ayında yaşanan katliam, 2. Dünya Savaşı'nın ardından Avrupa'daki en büyük insanlık kıyımı olarak tarihe not düşmüştür. Şehit kardeşlerimizi bizler de üzüntüyle anıyoruz" dedi.

Bosna Hersek'teki savaşı yaşayanlardan biri olan Mostar doğumlu Ahmet Catik de o dönemde 7 yaşında olduğunu belirterek, savaşa dair anılarını paylaştı. Şu anda Kanada'da yaşayan Catik'in acı hatıraları, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Bosna Sancak Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Başdar da "Srebrenitsa'da yaşananları unutmadık. Bu acıyı unutturmayıp, bize her zaman destek olduğu için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Enver Karakoç da programı izledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bosna Şehitleri Bursa'da Dualarla Anıldı - Son Dakika


Advertisement