Bursa İftar Saati: 13 Mayıs Pazartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

Bursa İftar Saati: 13 Mayıs Pazartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Bursa İftar Saati: 13 Mayıs Pazartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Merhamet ayı Ramazan boyunca oruç tutan Bursa en çok 2019 iftar saatleri konusunu araştırıyor. Yardımlaşmanın, kardeşliğin hatırlatıldığı bu kutlu ayda Bursa orucu kaçta açıyor? Peki, Bursa iftar saati 13 Mayıs 2019 kaç? Diyanet imsakiye takvimine göre Bursa iftar vakti ve daha fazlası haberimizde…

13.05.2019 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadir gecesini de içinde barındıran Ramazan ayında, tüm İslam alemi bir ay oruç tutacak. Oruç ayı nedeniyle Bursalılar, Bursa iftar saatleri kaçta merak ediyor. Bursa iftar vakti 2019, 13 Mayıs Bursa iftar saati kaçta? İftar duaları. İşte tüm detaylar…

BURSA 13 MAYIS İFTAR SAATİ

İmsak vakti (sahur vakti) ile yani sabah ezanı ile başlanan oruç ibadeti, akşam ezanında alınan bir yudum su ile açılmış olur. Oruçların açıldığı zamana iftar saati denir. Bir ay boyunca oruçlu olacak Bursalılar, Bursa iftar saatlerini araştırıyor. Bursa 13 Mayıs 2019 iftar saati 20.17 şeklinde belirtiliyor.

İFTAR DUASI

"Allah'ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.""Allah'ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!""Allah'ım! Bu günde bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mütevazı insanlar gibi dönüş yapıp tövbe etmemle göğsümü genişlet; imanınla, ey korkanların imanı ve güveni!""Allah'ım! Bu günde beni hoşnutluğuna götürecek bir kılavuz kıl bana; bu gün Şeytan'ı bana ulaştıracak hiçbir yol bırakma; benim yerleşeceğim ve rahat edeceğim yeri cennet kıl; ey arayanların hacetlerini yerine getiren -Rabbim-!"

Peygamber efendimiz de orucunu dua ile açardı. İşte peygamber efendimizin oruç duası: -"Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü."

Türkçe anlamı: (Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.)

İftarda kişi dilediği gibi dua edebilir. Bunun için belirli dua bulunmuyor. Ancak Hz. Muhammed, oruçlu iken edilen duanın reddolunmayacağı buyurmuştur. Öte yandan iftar sırasında okunacak bazı dualar şöyle:

-Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel' ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema" ahhertü. "

Tükçe anlamı : "Allah'ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla.''

Bismillahi vel hamdü lillahi, Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ni hamdike tekabbel mini, inneke entes semiul alim.

Türkçe Anlamı: Allahım! Senin senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla oruçumu açtım. Ancak sana tevekkül ettim. Seni hamdinle tespih ederim. Allahım benden kabul buyur. Çünkü sen işiten ve bilensin.

Son Dakika Güncel Bursa İftar Saati: 13 Mayıs Pazartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement