Bursa Bandırma-Bandırma Susurluk Yolu Yoğun Karda Kapandı - Son Dakika
Güncel

Bursa Bandırma-Bandırma Susurluk Yolu Yoğun Karda Kapandı

Bursa Bandırma-Bandırma Susurluk Yolu Yoğun Karda Kapandı

Balıkesir Bandırma, Bursa Bandırma karayolu yoğun kar yağışı ve kaza yapan araçlar sebebiyle trafiğe kapandı.

09.01.2017 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Bandırma, Bursa Bandırma karayolu yoğun kar yağışı ve kaza yapan araçlar sebebiyle trafiğe kapandı. Yüzlerce araç iki ayrı noktada kapanan yolun açılmasını bekliyor.

Bandırma ilçesinde 6 Ocak Cuma akşamı başlayan kar yağışı kesintisiz devam ederken, Bandırma'da kar kalınlığı 1 metreyi buldu. Bandırma- Susurluk yolu ulaşıma kapanırken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, beyaz esaretin yaşandığı yerde çalışmaları bizzat yönetti.

Bandırma tarihinde bugüne kadar görülmemiş yoğunlukta yağan kar, kent merkezinde yer yer 1 metre yüksekliğe ulaşırken, kentin yüksek kesimleri ile kırsal mahallelerde ise 1,5 metreyi buldu. Şehir merkezinde kontrollü olarak trafik akışı sağlanmaya çalışılırken, şehir içi halk otobüsleri de garajda kara gömülmesi nedeniyle seferler yapılamıyor. Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur " Mezarlık bölgesinde iki gündür elektrikler yoktu. Dün gece yeni verildi elektrikler. 15 mezar yeri kazmıştık ancak yeniden başlayan kar yağışı nedeniyle kazdığımız mezar yerlerine ulaşamıyoruz. Şu anda Bandırma Belediye Morgu ve Hastane Morgunda bekleyen 8-9 cenazemiz var. Mezarlığa İmam Hatip Lisesi'nin olduğu taraftan giremiyoruz 4 metre kar var. Fırınlarımızda sıkıntı yok. Ekmek çıkıyor. Fırınların araçları zincirlerle dağıtım yapabiliyor."dedi. Kent merkezinde ise bir spor mağazasının çatısı biriken kar nedeniyle çöktü.

Başkan Uğur, yardıma koştu

Bandırma-Susurluk yolunun ulaşıma kapanması ile Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, sıkıntının yaşandığı yere giderek çalışmaları bizzat yönetti. Araçları yolda kalan vatandaşların otomobillerinin kurtulması için çalışmalara destek veren Uğur, kimi zaman araç ittirdi, kimi zaman ise direksiyona geçerek araçların kardan kurtulmasını sağladı. Vatandaşlara kumanya dağıtımı da yapan Başkan Uğur, bazı araçlara ise antifriz desteğinde bulundu. Mahsur kalan vatandaşların yardımına koşan Başkan Uğur, Afad ve Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen kurtarma çalışmalarına da destek oldu. Balıkesir- Bandırma yolundaki yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar büyük zorluk çektiğini ifade eden Başkan Uğur, " Vatandaşlarımızın yola çıkmamalarını öneriyoruz. Çıkmak zorunda iseler de tedbirli olmaları gerekiyor. Şuanda hem kar yağışı devam ediyor, hem yol kapalı. Büyükşehir olarak bütün kamyonlarımızla, tuzlama araçlarıyla, greyderlerimizle inşallah yolu açacağız. Şuanda Fen İşleri Dairesi ekiplerimiz çalışıyor. Kısa zamanda yolun trafiğe açılacağını düşünüyoruz. Araç sahipleri yetkililerin isteklerine uyarsa yol daha kısa sürede açılacak. Yağış devam ediyor. Bandırma'ya gelecek olan vatandaşlarımıza yola çıkmamalarını önermiyoruz" diye konuştu.

Mahsur kaldılar

Öte yandan Banvit fabrikalarında çalışan 700 işçi fabrikada mahsur kaldı. Canlı tavuk asma ve kesimhane de çalışan yaklaşık 700 işçi kapanan yollar yüzünden fabrika yemekhanesinde bekliyorlar. İlgililerin verdiği bilgiye göre Ömerköy, Cezaevi ve Banvit yolu şu an itibariyle tamamen kapalı. Çalışmalar devam eden tipi yüzünden güçlükle yürütülüyor. Banvit yetkilileri gece vardiyası olarak çalışan işçilerin sabah Doğruca ile kent merkezi arasındaki yolun ulaşıma kapanması nedeniyle servis araçları fabrikaya ulaşamadı. Bu sebeple işçilerin kent merkezine dönemediklerini, yetkililerle gerekli temasları kurduktan sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve karayolları ekiplerinin yol açma çalışmalarına başladıklarını yol açıldıktan sonra işçilerin servislerle kent merkezine ulaştırılacaklarını ifade ettiler.

Öte yandan Bursa'nın Karacabey ilçesi ile Balıkesir'in Bandırma ilçesi arasındaki yol da trafiğe kapandı. Karacabey Belediyesi ekipleri yolun açılması için seferber oldu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa Bandırma-Bandırma Susurluk Yolu Yoğun Karda Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement