Bursa-Bu da Öğretmenlerin Taşımalı Eğitim Sistemi - Son Dakika
Güncel

Bursa-Bu da Öğretmenlerin Taşımalı Eğitim Sistemi

Bu da öğretmenlerin taşımalı eğitim sistemiBursa'da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından pilot okul seçilen Orhaneli ilçesi Erenler İlk-Orta Okulu'nda görevli öğretmenler, öğrenci sayısının yetersiz olması nedeniyle okulları kapatılıp taşımalı eğitim sistemine tabi tutulan köylerdeki okul...

22.03.2018 11:53

Bu da öğretmenlerin taşımalı eğitim sistemi

Bursa'da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından pilot okul seçilen Orhaneli ilçesi Erenler İlk-Orta Okulu'nda görevli öğretmenler, öğrenci sayısının yetersiz olması nedeniyle okulları kapatılıp taşımalı eğitim sistemine tabi tutulan köylerdeki okul öncesi öğrencilere haftanın belirli günlerinde giderek eğitim veriyorlar. Öğretmenlerin taımalı sistemi adı verilen proje kapsamında öğretmenler, öğrencilerle özel olarak ilgilenirken veliler ise Böylece çocuklarımız okul öncesi eğitimle ilkokula hazır hale geliyor dediler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen 'Gezici Öğretmen Projesi' kapsamında Marmara Bölgesi'nde pilot okul olarak seçilen Bursa'nın Orhaneli İlçesi Erenler İlk-Orta Okulu öğretmenleri, öğrenci sayısının yetersiz olması nedeniyle okulları kapatılıp taşımalı eğitim sistemine tabi tutulan köylerdeki okul öncesi öğrencilerin ayağına giderek eğitim veriyor. Okul öncesi öğrencilerinin taşımalı eğitim sistemi kapsamında olmaması nedeniyle okullara gidemeyen öğrencilerin ayağına gelen öğretmenler, sınıfta sobayı yakarak öğrencileri için sıcak bir ortam oluşturuyorlar.

ULAŞAMADIĞIMIZ KÖYLERDEN DE TALEP GELİYOR

Bu projenin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlandığını ve 24 lde uygulandığını söyleyen Erenler köyü İlk-Orta Okulu Müdür Vekili Bayram Yiğitbaşı, Marmara Bölgesi'nde de pilot bölge olarak kendi okullarının seçildiğini söyledi. Bu projenin amacının yeterli öğrenci sayısına ulaşamayan, sınıf açılamayan bölgelerdeki okul öncesi çocuklarına okul ortamı oluşturup haftanın belirli günlerinde haftalık 8 saat çocuklara eğitim verebilmek olduğunu ifa eden Yiğitbaşı, Bu uygulamada öğretmenlerimiz okulumuzdan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ayarlanan servis araçlarıyla köylere çocukların ayağına giderek öğrencilere sunuyor. Bunun amacı da çocuklarımızın okul öncesi zihinsel bedensel gelişimini sağlamak katkıda bulunmak. Günümüzde bedensel ve zihinsel gelişimin yüzde 70'i 0-6 yaş grubunda tamamlanmaktadır. bizde Milli Eğitim Bakanlığı'mızın sunmuş olduğu imkanlarla buralarda öğretmenlerimizin eşliğinde yapmaya çalışıyoruz. Velilerimiz bu durumdan çok memnunlar. hatta ulaşamadığımız köylerden de bizlere talepte bulunuyorlar dedi.

BİZ ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERİN AYAĞINA GİDİYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı bu projede bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyen Okul Öncesi Öğretmeni Emel Evkızıltan, Çünkü çocuklarımız taşımalı eğitim sisteminden daha yararlanamadıkları için biz öğretmenler olarak onların ayağına gidiyoruz. Karşılıklı olarak bir memnuniyet içerisindeyiz. Çocuklarımızdan velilerimizden aldığımız geri dönüşler çok güzel. Bu projenin daha da geliştirilerek devam edilmesi düşüncesindeyim. İlk başlara göre çok mesafe katettik çocuklarımızın gelişmesinde şeklinde konuştu.

İYİ Kİ BU PROJE VAR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın çok güzel bir uygulama başlattığını söyleyen velilerden Emine Balı, Çok güzel bir uygulama bu. Ben gayet memnunum. Oğlumda gelişme olduğunu gördük. Taşımalı sistemle çocuklarımızı okula gönderemiyorduk. Ama öğretmenlerimiz geldi. Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ederiz. İyi ki bu proje var diye konuştu

Bursa-Bu da Öğretmenlerin Taşımalı Eğitim Sistemi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa-Bu da Öğretmenlerin Taşımalı Eğitim Sistemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement