Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Woyzeck", "Bana Mastikayı Çalsana" ve "Sihirli Kapı" oyunlarını sahneleyecek.

31.03.2016 08:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Woyzeck", "Bana Mastikayı Çalsana" ve "Sihirli Kapı" oyunlarını sahneleyecek.

Georg Büchner'in yazdığı, Hasan Kuruyazıcı'nın Türkçeye çevirdiği ve Muzaffer Aksoy'un yönettiği "Woyzeck"in dekorunu Murat Gülmez, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını Osman Uzgören yaptı.

Ömer Naci Boz, Cansu Yılmaz ve Halil Balkanlar'ın da arasında olduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, yoksul asker Woyzeck'in en değerli varlıkları eşi Marie ile yeni doğan çocuğuna bakabilmek için askerliğinin dışında yüzbaşıya hizmet etmesi ve doktorun bilimsel deneylerinde "kobaylık" üstlenmesi anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00'de, 2 Nisan Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00'de sahneye konulacak.

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği "Bana Mastika'yı Çalsana" oyununun dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını ise Yakup Çartık yapıyor.

Hafize Gün, Berrin Kulya Balkanlar, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Yener Sezgin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncunun rol aldığı oyunda, İzmir İkiçeşmelik'teki yaşama yer veriliyor. Oyunda, bu semtte ikamet eden ve büyüyünce Romanlar gibi yaşamayı hayal eden küçük Yeşim'in 12 Eylül döneminde karşılaştığı zorluklar ele alınıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 5 ve 6 Nisan'da 20.00'de sahnelenecek.

Taner Turan'ın yazıp yönettiği "Sihirli Kapı" oyununun dekoru Özlem Karabay, ışık tasarımı Rahmi Özan, müzikleri Oktay Köseoğlu'na ait.

Ayşe Dinç Vardar, Emre Işık, Cenk Turan ve Sıdıka Derya Gümral'ın da rol aldığı oyun, "Bay Bilgin" adındaki mucidin, icat ettiği kapıyla hayali ormanlar ülkesinden bugüne yolculuğuyla başlıyor. Bay Bilgin, "Sihirli Kapı" sayesinde zaman içinde istediği yere seyahat ediyor. Fantastik görselliği, şarkıları ve dans sahneleriyle dikkat çekici anlatıma sahip oyunda, çocuklara, doğanın, ağaçların ve sevginin ne kadar değerli olduğu anlatılıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 3 Nisan'da saat 14.00'de izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement