Bursa Kent Konseyi Türkçe Öğrenen Öğrencileri Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Bursa Kent Konseyi Türkçe Öğrenen Öğrencileri Ağırladı

Bursa Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Gurubu, Ankara Üniversitesi Tömer Bursa Şubesi'nde Türkiye Türkçesi Öğrenen 41 Yabancı Öğrenci Misafir Etti.

09.05.2011 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların kente uyum sağlamalarına destek olmayı amaçlayan Bursa Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Gurubu, Bursa'da Türkiye Türkçesi öğrenen yabancı öğrencileri ağırladı.

Bursa Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Gurubu tarafından organize edilen toplantıya, TÖMER Bursa Şubesi Türkçe Okutmanı Barış Gürakın, Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Mesut Ege Demirtaş ve 41 öğrenci katıldı. Aralarında Afganistan, Kırım, Makedonya, Kırgızistan ve Kazakistan'dan gelen öğrencilerin bulunduğu ziyarette konuşan Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Bursa Kent Konseyi'nin yapısı ve çalışma alanları hakkında bilgi verirken, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Bursa Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Gurubu Temsilcisi Anya Mckee de grubun yaptığı çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.

TÖMER Bursa Şubesi Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Mesut Ege Demirtaş ise, TÖMER'in yılda 55 bin öğrenciye eğitim verdiğini anlattı. Şubelerinde 21 ülkeden yaklaşık 300'e yakın öğrencinin Türkçe öğrendiğini ifade eden Demirtaş, 4 farklı dilde eğitim verdiklerini, Bursa Kent Konseyi'ni öğrencilerine tanıtmak ve Yabancılar Çalışma Gurubu ile öğrenciler arasında iletişimi artırmak için geziyi düzenlediklerini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Kent Konseyi Türkçe Öğrenen Öğrencileri Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement