Bursa: Uü, Antik Myndos Kentini Gün Işığına Çıkarıyor - Son Dakika
Güncel

Bursa: Uü, Antik Myndos Kentini Gün Işığına Çıkarıyor

Uludağ Üniversitesi Arkeolojik Araştırmalar Merkezi, Bodrum Gümüşlük'te Yürüttüğü Kazılarla Efes'e Benzer Bir Kentin İp Uçlarını Buldu.

30.11.2006 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi Arkeolojik Araştırmalar Merkezi, Bodrum Gümüşlük'te yürüttüğü kazılarla Efes'e benzer bir kentin ip uçlarını buldu.

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve aynı zamanda merkezin müdürü olan Prof. Dr. Mustafa Şahin, bu yıl Bakanlar Kurulu'ndan aldıkları izinle Gümüşlük'te başlattıkları kazılardan, İ.Ö. 8. yüzyıla tarihlendirdikleri çok sayıda buluntu elde ettiklerini ve bunlara göre Myndos kentin ilk kurulduğu tarihin İ.Ö. 350 değil de, çok daha öncesi olduğunu söyledi.

Buluntular arasında yer alan 17 satırlık bir kitabenin de önemli olduğunu, buna göre Myndoslular'ın bazı komşu kentlere ticarette vergi muafiyeti sağladığını dile getiren Prof. Dr. Şahin, kazıların daha ilk sezonda bu kadar verimli geçmesinin, antik Efes kentine benzer görkemde bir kentin ortaya çıkacağı konusunda umut verdiğini söyledi.

Uludağ Üniversitesi Arkeolojik Araştırmalar Merkezi'nin Bodrum/Gümüşlük'te yaptığı kazı çalışmaları, Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından adım adım fotoğraflanıyor. Kazılarda bugüne kadar elde edilen buluntuların fotoğrafları, rektörlük girişinde sergileniyor.

Kazılarda 8 üniversiteden toplam 40 öğrenci görev yapıyor. Öğrenciler arasında Slovakya, Fransa ve Almanya'daki çeşitli üniversitelerde okuyan yabancı öğrenciler de bulunuyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa: Uü, Antik Myndos Kentini Gün Işığına Çıkarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement