Bursalı Öğretmenlerden Çataklı Öğrencilere Kıyafet Yardımı - Son Dakika
Güncel

Bursalı Öğretmenlerden Çataklı Öğrencilere Kıyafet Yardımı

Bursalı Öğretmenlerden Çataklı Öğrencilere Kıyafet Yardımı

VAN'ın Çatak ilçesinin Sırmalı Mahallesi'ndeki Beğendik İlkokulu'nda ücretli öğretmenlik yapan Muttalip Şipal, mezun olduğu Bursa Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenlerinden öğrencileri için kışlık kıyafet ve kırtasiye malzemesi yardımı istedi.

24.11.2017 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN'ın Çatak ilçesinin Sırmalı Mahallesi'ndeki Beğendik İlkokulu'nda ücretli öğretmenlik yapan Muttalip Şipal, mezun olduğu Bursa Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenlerinden öğrencileri için kışlık kıyafet ve kırtasiye malzemesi yardımı istedi. Bunun üzerine Şipal'in öğretmenleri okuldaki öğrencilere koliler dolusu kıyafet ve kırtasiye malzemesi gönderdi.

Okulların açılmasıyla birlikte Sırmalı Mahallesi Beğendik İlkokulu'nda ücretli öğretmen olarak göreve başlayan Muttalip Şipal, öğrencilerin okula kara lastik, yırtık ayakkabı ve mevsime uygun olmayan kıyafetlerle geldiğini görünce, yardım toplamak için harekete geçti. Şipal, ilk olarak da Bursa'da mezun olduğu Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ndeki öğretmenlerine ulaştı. Muttalip Şipal'in bu isteğine öğretmenleri hemen cevap verdi ve Çatak'taki okula çok sayıda kışlık kıyafet ve kırtasiye malzemesi gönderdi.

Okula geldiği ilk gün karşılaştığı tablo karşısında büyük bir üzüntü yaşadığını belirten Şipal, "Köye gelip okulda görevime başladığımda gördüğüm tablo içler acısıydı. Öğrencilerin giyecek kıyafetleri yoktu. Lastik ayakkabıları vardı, onlar da yırtıktı. Defter kalemleri bile yoktu. Bu duruma duyarsız kalamadım. 2011 yılında mezun olduğum Bursa Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde görev yapan öğretmenlerimi aradım. Hocalarım seve seve yardım ellerini uzattılar. Canla başla çalışarak buradaki öğrencilerim için yardım topladılar. Bu sebeple yardım çağrıma sessiz kalmayan İngilizce öğretmeni Özlem Cihan ile Edebiyat öğretmeni Şengül Karagöz'e ve okuldaki tüm öğrenci arkadaşlarıma ihtiyacımız olan malzemeleri hatta fazlasını gönderdikleri için teşekkür ediyorum. Çocuklarıma bot, mont, kırtasiye malzemesi, oyuncak ve gıda malzemeleri göndermişler" dedi.

Öğrenciler de kendilerine yardım elini uzatan öğretmenlere, Türk bayrağı ve duygularını yazdıkları pankartlarla fotoğraf çektirip gönderererek teşekkür etti.

- Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursalı Öğretmenlerden Çataklı Öğrencilere Kıyafet Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement