Bursaspor Başkan Adayı Timur Noyan Projelerini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Bursaspor Başkan Adayı Timur Noyan Projelerini Açıkladı

Bursaspor Başkan Adayı Timur Noyan Projelerini Açıkladı

Bursaspor'un 11-19 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan olağanüstü genel kurulunda başkan adaylarından Timur Noyan, Merinos Atatürk Kültür Merkezi'nde, projelerini açıkladığı toplantı 'mini kongre' havasında gerçekleşti.

06.01.2016 21:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor'un 11-19 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan olağanüstü genel kurulunda başkan adaylarından Timur Noyan, Merinos Atatürk Kültür Merkezi'nde, projelerini açıkladığı toplantı 'mini kongre' havasında gerçekleşti.

"Güçlü Yönetim Güçlü Bursaspor" sloganıyla yola çıkan Timur Noyan'ın düzenlediği toplantıya Bursaspor'un genel kurul üyelerinin yanı sıra çok sayıda taraftarın katılması dikkat çekti. Bursaspor'un bugün içerisinde bulunduğu durumun iç açıcı olmadığını belirten Timur Noyan, seçilmesi halinde kulübü profesyonellerin yöneteceğini belirtti.

Ekibiyle birlikte dünyanın ünlü kulüpleri Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih'i incelediklerini belirten Noyan, "Bursaspor'un dibe vurmuş durumda olduğunu hepimiz biliyoruz. Sadece günü kurtarmak, için yapılan transferlerin kulübü bugünkü açmazın içerisine soktu. Avrupa'da, Brezilya'da 28 kişilik takımın maliyeti 10 milyon doları geçmiyor. Biz ise Brezilya'dan bir oyuncu aldığımızda bu rakam 2 ile 5 milyon dolar arasında değişmiyor" dedi.

Mayıs ayında yapılan genel kurulda da kulübün bilançosunu alamadıklarını, şimdi de olağanüstü genel kurul öncesinde yine alamamanın üzüntüsünü dile getiren Timur Noyan projelerini tek tek anlattı.

Opel'den alacakları forma reklamı ve yeni statla ilgili gelişmelerini aktaran Noyan, "Stat isim hakkı için mayıs ayında Aliev ailesiyle irtibat kurdum. Yeni stadımızın isminin Azerbaycan Arena ismini alması için ön görüşmem oldu. Konuştuğumuz rakamı arttıracaklarını söylediler. Önceki yönetim Lacost'u getirecekti gelmedi. UçaK hala havada hala Türkiye'ye inemedi" derken, Timsah başının önümüzdeki günlerde montesinin yapılacağı belirtti. Noyan projelerini özetle şöyle açıkladı:

TİMUR NOYAN'IN PROJELERİ

"Yeni statın arkasında 80 dönümlük bir arazi var. Bunun kamulaştırılması lazım. 160 ile 200 milyon TL'ye ihtiyaç var. Biz bu kaynağı kulduk. Buraya yaklaşık 250 bin m2lik alanda cazibe merkezi kurmak istiyoruz. Bunun yüzde 20'si kulübe kaldığını düşünürsek bu da 200 milyon dolar yapar. Ancak bunu kulübün mülkü amirleri, belediye başkanları, eski başkanların oluşturacağı istişare heyeti bunu yapacak. Bu proje 4-5 yılda kulübü dönecek. Buda 500 milyon TL'lik bir katkı sağlayacaktır.

Özlüce tesislerinde 47 dönümlük imara açılacak yer var. Buraya rezisdanslar yapıldığı zaman 150 milyon TL'lik bir katkı gelebilir. Ürünlüde 350 dönümlük bir arazi var. Bu inşaatı yapacak firma, buraya kulübün yeni tesisini kazandıracak.

Dünyada birkaç kulüp var mezarlık yeri var. İstişare kurulu belediyeden yer alıp bunu kararız. Ürünlü demi olur, başka yerde mi bilemiyorum ama bir gün hepimiz oraya gideceğiz. 10 dönümde 100 milyon TL yapıyor. Mezarlık projesinin bile 100 Milyon TL geliri var.

Bursa'da son yıllarda bir sağlık turizm yatırımı var. Buradan Bursa'ya 6 milyon dolarlık bir gelir bekleniyor. Bundan da kulüp olarak pay almak istiyoruz."

Timur Noyan, projoleri açıkladıktan sonra kendisine katkıda bulunan arkadaşlarını tek tek tanıttı."

SORULARI CEVAPLADI

Daha sonra taraftarların sorularını cevaplayan Timur Noyan, Recep Bölükbaşı yönetiminin ibra olmayacağını, İbrahim Yazıcı dönemindeki dik duruşun devam edeceğini belirtirken, federasyonlarda Bursa'dan üyelerin yer alması için çalışmalarda bulanacaklarını söyledi.

Noyan bir soru üzerine şampiyonluk halinde şirketinden 200 milyon TL gönderdiğini belirtirken, 40 yıldır kombine aldığını ve yeni statta kendisine bir loca aldığını belirtti. Noyan, futbolculara ödenecek paralarla ilgili gerekli tedbiri aldıklarını belirtti. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursaspor Başkan Adayı Timur Noyan Projelerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement