Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı - Son Dakika
Yerel

Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı

Yozgat'ın Akdağmadeni, Çekerek, Sorgun ve Yerköy ilçelerinde tören düzenlendi

10.11.2013 12:34

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 75. yılında Akdağmadeni, Çekerek, Sorgun ve Yerköy ilçelerinde düzenlenen programlarla anıldı.

Akdağmadeni Belediye Meydanı'ndaki tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Akdağmadeni Belediye salonunda devam eden anma programına  Kaymakamı Ahmet Yıldız, Garnizon Komutanı Yusuf Özkan, Belediye Başkanı Suphi Daştan, Cumhuriyet Başsavcısı Dilek Öztürk, daire amirleri, sivil toplum temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda, Atatürk'ü anlatan sinevizyon ve şiirler okundu.

Yerköy

Yerköy'deki anma programı Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ve bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Program daha sonra Yerköy Adalet ve Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda devam etti.

Programa, Kaymakam Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okul Müdürü Kadir Tan, Yüksek Okul Genel Sekreteri Oğuz Duygu, okul müdürleri, daire amirleri ve veliler katıldı.

Programda Atatürk'ün askeri kişiliği, ekonomik ve siyasi görüşlerini anlatan konuşmaların ardından, oratoryo, şiir, tiyatro ve konserlerle devam etti.

-Sorgun

Sorgun ilçesindeki program saat 09.05'de Hükümet Konağı yanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda devam eden programda, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi ve şiirler okundu.

Burada yapılan törene Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Jandarma ve Garnizon Komutanı Binbaşı Özgür İpek, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, İlçe  Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Müftü Fikret Ekinci, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

-Çekerek

Çekerek Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ve bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Törene, Kaymakam Kürşad Atak, Garnizon Komutanı  Üsteğmen Mehmet Ali Güler, Belediye Başkanı Duran Özkan, vatandaşlar katıldı.

Programda öğrenciler Atatürk konulu şiirler okudu. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement