Büyükanne Barış Tugayı,new York'ta Katledilen Gazzeli Çocukları Andı - Son Dakika
Güncel

Büyükanne Barış Tugayı,new York'ta Katledilen Gazzeli Çocukları Andı

Büyükanne Barış Tugayı,new York\'ta Katledilen Gazzeli Çocukları Andı

New York Belediyesi önünde toplanan Büyükanne Barış Tugayı, İsrail'in katlettiği Gazzeli çocukları anarak, ülkelerinin İsrail'e desteğini kınadı.

11.09.2014 04:47

Savaş ve şiddet karşıtı ABD'li Büyükanne Barış Tugayı, New York Belediyesi önünde toplanarak İsrail'in katlettiği Gazzeli çocukları andı.

Savaş karşıtı yaşlı Amerikalı kadınların oluşturduğu Büyükanne Barış Tugayı üyeleri, ellerinde öldürülen Gazzeli çocukların adlarının yazılı olduğu kağıtlarla, New York Belediye Başkanlığı önüne geldi.

Atlara yapılan eziyeti protesto etmek için New York Belediye Başkanlığı bahçesinde toplanan protestocuların eylemi sırasında binanın dışında bir araya gelen Büyükanne Barış Tugayı üyeleri, İsrail ve İsrail'i destekleyen ABD yönetimiyle birlikte New York Belediye Başkanı Bill DeBlasio'yu da protesto etti.

Belediye Başkanı DeBlasio yönetiminin, İsrail'in savunulmasına destek verdiğini belirten grup, Blasio yönetimi altındaki bazı siyasilerin ve Şehir Meclisi üyelerinin, İsrail'in katliam yaptığı sırada, bir basın toplantısı düzenleyerek İsrail'i desteklediklerini bildirdikleri için belediyeyi kınadıklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Büyükanneler Barış Tugayı üyesi Nydia Leaf, grubun şiddete, savaşa ve ırkçılığa karşı kurulmuş bir organizasyon olduğunu belirterek, protestolarının nedenini şu ifadelerle anlattı:

"ABD silah alması için İsrail'e para veriyor. Başlangıçtan bu yana İsrail'e 121 milyar dolar verdik. Bunlar silah almaya gidiyor. İsrail'in öldürdüğü çocukları anmak için buradayız. New York yetkilileri basın toplantısında İsrail'i destekledikleri için protestomuzu burada yapıyoruz."

"Yönetimdeki siyasiler bizim adımıza konuşamaz" diyen büyükanneler, İsrail'in dünyanın 4. büyük askeri gücü olmasında Amerikan dolarlarının yeri olduğunu ve İsrail'in çoğunluğu sivillerden oluşan Gazze halkına saldırıda bulunduğunu belirtti.

Protestocuların ellerindeki Amerikan vatandaşlarına hitaben "Vergileriniz İş Başında" yazılı pankartlarda, plajda İsrail'in katlettiği bir çocuğun resminin altında "...O sadece bir futbol topuna vurmak istemişti fakat İsrail roketi onun oyununu sona erdirdi. O, 7 yaşındaydı... ABD, İsrail'e 40 milyar dolar veriyor" ifadelerine yer verildi.

Büyükannelerin, New York Belediye Başkanlığı önünde ellerinde dağıttıkları bildiride, ABD yönetimi protesto edilirken, şu ifadelere yer verildi:

"ABD, İsrail'e yıllık ne kadar destek oluyor? 2014 mali yılında, Dış Askeri Mali destek olarak 3 milyar 100 milyon dolar. Artı aynı yıl 504 milyon dolar ABD-İsrail ortak füze savunması için... İsrail geçen 2 ayda 577 çocuğu öldürdü, 3 bin 100'ünü yaraladı ve çoğunluğu emekleme yaşındaki bin 400 çocuğu da yetim bıraktı."

Büyükanneler Barış Tugayı, 2006 yılında Irak'ta torunları ölen yaşları 59 ile 91 arasında değişen 18 kadının öncülüğünde kurulan savaş ve şiddet karşıtı bir oluşum olarak biliniyor. Grup, eski Başkan George W. Bush döneminde Beyaz Saray önünde açlık grevinde bulunmuş, Sean Penn ve Susan Sarandon gibi Hollwood yıldızları da bir günlük açlık grevine katılmıştı. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükanne Barış Tugayı,new York'ta Katledilen Gazzeli Çocukları Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement