Büyükşehir'den İki Muhteşem Konser - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den İki Muhteşem Konser

Büyükşehir\'den İki Muhteşem Konser

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin “Düğün Gecesi” olarak adlandırdığı Şeb-i Arus’un yani ölümünün 740. yıldönümünde yine unutulmayacak bir anma töreni gerçekleştirdi.

18.12.2013 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin "Düğün Gecesi" olarak adlandırdığı Şeb-i Arus'un yani ölümünün 740. yıldönümünde yine unutulmayacak bir anma töreni gerçekleştirdi.

Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda Şef Cumhur Koca yönetiminde sahne alan Türk Sanat Müziği Korosu, dinleyenleri büyüledi. Kasidelerle muhteşem bir konser veren koronun Acem Buselik Ayini Şerifi'nin ardından Konya'dan gelen Semazenlerin özel gösterisi izleyiciyle buluştu.

Semazenlerin gösterisi eşliğinde manevi bir yolculuğa çıkan izleyiciler, Doçent Doktor Bayram Akdoğan'ın "Tasavvuf müziği" hakkında yaptığı konuşmayı da ilgiyle izledi.

-KENT ORKESTRASINDAN KARAKOÇ ŞİİRLERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da merhum Abdurrahim Karakoç bestelerinden oluşan mükemmel bir konserle Başkentlilerin karşısına çıktı. Dedesi, babası ve kardeşlerinin de şair olmasından dolayı genç yaşta şiire merak saran Abdurrahim Karakoç'un eserleri yine dinleyenlere keyifli bir gün yaşattı. Şefliğini Kemal Günüç'ün yaptığı konserde solist olarak Çiğdem Gürdal ve Hasan Sağındık sahne aldı, Ahmet Coşkun da şairin en sevilen şiirlerini okudu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den İki Muhteşem Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement