Çaldıran'daki Sel Büyük Zarara Sebep Oldu - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'daki Sel Büyük Zarara Sebep Oldu

Çaldıran\'daki Sel Büyük Zarara Sebep Oldu

Van'ın Çaldıran ilçesinde aniden etkili olan sağanak yağış ile birlikte derenin taşması sonucu 35 ev hasar görürken, 7 büyükbaş hayvan telef oldu.

31.07.2012 11:41  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesinde aniden etkili olan sağanak yağış ile birlikte derenin taşması sonucu 35 ev hasar görürken, 7 büyükbaş hayvan telef oldu, binlerce dönüm ekili arazi sular altında kaldı.

Çaldıran ilçesine bağlı Soğuksu köyünde aniden bastıran sağanak yağış maddi hasara yol açtı. Yaklaşık 20 dakika süren yağmur ile birlikte köyün yakınında geçen dere yatağının taşması sonucu köy adeta sular altında kaldı. Köyden 35 ev sel suları altında kalırken, birçok tandır evi ile kilerde bulunan erzak ise kullanılamaz hale geldi. Dere kenarında otlayan ve sel sularına kapılan 7 büyükbaş hayvan ise telef oldu. Köyde bulunan yaklaşık 15 bin hektar ekili alan ise sel suları altında kaldı.

Yaşanan selin ardından köye giden Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra belediyeye ait itfaiye ekipleri ile çok sayıda iş makinesini bölgeye gönderdi.

Köy Muhtarı Mahmut Özkan ise köylünün yaralarının sarılması için devletten acil yardım beklediklerini söylerdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran'daki Sel Büyük Zarara Sebep Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement