Çalınan 22 Tonluk Köprünün Yenisini DSİ Yapacak - Son Dakika
Güncel

Çalınan 22 Tonluk Köprünün Yenisini DSİ Yapacak

Çalınan 22 Tonluk Köprünün Yenisini DSİ Yapacak

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde geçen mart ayında çalınan 22 ton ağırlığındaki demir köprünün yenisinin DSİ tarafından yapılacağı öğrenildi.
Kocaeli Gölcük İhsaniye Karakaşlar Mahallesi'nde geçen mart ayında köylülerin derenin karşısında bulunan...

11.12.2013 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde geçen mart ayında çalınan 22 ton ağırlığındaki demir köprünün yenisinin DSİ tarafından yapılacağı öğrenildi.

Kocaeli Gölcük İhsaniye Karakaşlar Mahallesi'nde geçen mart ayında köylülerin derenin karşısında bulunan bahçelerine gitmek için kullandıkları 22 ton ağırlığındaki demir köprü çalınmıştı. Köylüler tarafından fark edilen hırsızlık olayı sonrası çalışma başlatan polis ekipleri, köprüyü çaldıkları gerekçesiyle derenin ıslah çalışmalarında görev alan taşeron firmanın 6 personelini gözaltına almış, 3 kişi serbest kalırken, 3 kişi ise tutuklanmıştı. Zanlıların 25 metre ve 22 ton ağırlığındaki köprüyü oksijen kaynağı ile parçaladıktan sonra 5 bin 400 TL'ye hurdacıya sattıkları tespit edilmişti.

Çalınan köprü ile ilgili olarak mart aynıdan beri DSİ Bölge Müdürlüğü ile temaslarını sürdüren Gölcük Belediyesi sonunda karara vardı. Çalınan köprünün yerine Gölcük Belediyesi ve DSİ, üzerinden araçların da geçebileceği daha büyük köprü yapmaya karar verdi.

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yapılan meclis toplantısında köprü çalışması ile ilgili Başkan Yardımcısı Kemal Kahtraman'ın DSİ ile görüştüğünü belirterek, "Karakaşlar Mahallesi'ndeki köprü DSİ'nin dere ıslah çalışması için sökülmüş ve ondan sonra da çalınarak satılmıştı. DSİ'nin çalışması sırasında köprü çalındığı için kendilerine yenisini yapmalarını önerdik" dedi.

DSİ ile görüşen Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, "Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile görüşmelerimiz olumlu geçti. Çalınan köprü çok eski ve sadece yayaların geçebildiği bir köprü idi. Yerine yapılacak olan köprüden araçlar ve yayalar rahatlıkla geçebilecek. Köprü ile ilgili hazırladığımız projeyi DSİ'ye sunacağız. Onlar da inceledikten sonra ihaleye çıkaracaklar" dedi.

Yapılacak olan köprünün derenin ıslah çalışmaları ile birlikte tamamlanarak kullanıma açılması bekleniyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çalınan 22 Tonluk Köprünün Yenisini DSİ Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement