Cami Saldırısında Birçok Kişinin Hayatını Kurtaran Kahraman Konuştu: Pos Makinesini Ona Fırlattım - Son Dakika
Dünya

Cami Saldırısında Birçok Kişinin Hayatını Kurtaran Kahraman Konuştu: Pos Makinesini Ona Fırlattım

Yeni Zelanda'da yaşanan cami katliamında Afganistanlı kahramanın saldırgana karşı koyarak Linwood Camisi'ndeki birçok insanın hayatını kurtardığı ortaya çıktı. Abdul Aziz isimli kahramanın, teröristi korkutup kaçırarak katliamı önlemeyi başardığı öğrenildi.

18.03.2019 15:28  Güncelleme: 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 yıl önce Yeni Zelanda'ya göç eden Afganistan doğumlu Abdul Aziz isimli adamın kahramanlığı, saldırıya uğrayan Linwood Camisindeki birçok müslümanın hayatını kurtardığı ortaya çıktı. AP muhabirine konuşan kahraman, saldırı anında 2 çocuğuyla orada olduğunu ve 4 yaşındaki kızının şu an hastanede olduğunu söyledi.

Cami Saldırısında Birçok Kişinin Hayatını Kurtaran Kahraman Konuştu: Pos Makinesini Ona Fırlattım
Teröristi engelleyen Abdul Aziz

CUMA NAMAZI İÇİN LİNWOOD CAMİSİNDEYDİ

AP muhabirine konuşan Afganistan uyruklu Abdul Aziz adındaki kahraman cuma günü yaşanan cami katliamında 2 çocuğuyla birlikte cuma namazına kılmak için Linwood Camisine gitti. Saldırganın ateş etmeye başlamasından sonra ne yapabileceğini düşünen Aziz, bir anda karar vererek saldırganın peşine düştüğünü söyledi.

Cami Saldırısında Birçok Kişinin Hayatını Kurtaran Kahraman Konuştu: Pos Makinesini Ona Fırlattım

BAĞIRIP DİKKATİNİ DAĞITTI

Bağırarak saldırganın dikkatini dağıtmaya çalıştığını söyleyen Aziz, eline geçirdiği pos makinesini saldırgana fırlattığını söyledi. Yaşadığı korku dolu anları anlatmaya devam eden Aziz, "Adamın peşinden koştum ve daha sonra bana ateş etmeye başladı bende hemen arabaların arkasına saklandım" dedi.

SALDIRGANIN YERE ATTIĞI SİLAHLA ARABASININ CAMINI KIRMIŞ

Mermisinin bittiğini fark ettim ve yeni bir silah almak için arabasına dönen saldırgana, yere bıraktığı boş tabancasını atarak arabasının camını kırdım diyen Aziz, bu şekilde teröristi korkuttuğunu ve saldırganın arabasına binerek uzaklaştığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Avustralyalı saldırgan Brenton Tarrant, geçtiğimiz cuma günü Yeni Zelanda'da 2 camiye saldırıda bulunmuş ve 50 kişiyi vahşice öldürmüştü. Saldırgan arabasıyla kaçmak isterken polisler tarafından yakalanmıştı.

Cami Saldırısında Birçok Kişinin Hayatını Kurtaran Kahraman Konuştu: Pos Makinesini Ona Fırlattım

Son Dakika Dünya Cami Saldırısında Birçok Kişinin Hayatını Kurtaran Kahraman Konuştu: Pos Makinesini Ona Fırlattım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • VESSELAM: CAMİ DE POS MAKİNASININ NE İŞİ VAR LA 12 2 Yanıtla
    Efe: Kart gececeklermis cumada takildigi noktaya bak guzel ulkemin guzel insani nediyelim ? 3 0
  • Zamaninda olan hersey guzeldir: Benim ulkemdeki tek ama tek arzum suriyeliler basta olmak uzere afganli irakli ve iranlilar suudiler defolup gitsin bu isin gidisati hic iyi degil hele hele suriyeli afgan iraklilar hayattaki tek dusunceleri uckurdun vatan bayrak ugruna hicbirsey yapmazlar reiiiiiis nedir bunlari gondermeme istegin arzun niyetin ne neden bizi boyle bir sikinti ile karsi karsiya birakiyorsun nedeeeen 10 2 Yanıtla
  • Akdim: Bu süreçten sonra yanlarında silah bulundurmalılar. 6 2 Yanıtla
  • Bilge genç: Sen kendini nefsini kurtar zırto 3 5 Yanıtla
  • ADANALI: HE TAAM MERMMİYE KAFAA 0 4 Yanıtla
  • Mesut: Bu ülke sevdalısı kardeşlerim suriyede işid bitti bunu tüm dünya özellikle biz biliyoruz ve hala bir adım atılmıyor korkarımki gitmeyecekler. Ve seçim arifesinde kimseye şuraya buraya oy verin demiyorum ama sadece elinizdeki İnternet imkanını kullanarak geçen 10 yılın seçim vaadlerini Bi gözden geçirin ülkede olanlara bir bakın en azından 10 yıl önce nasılsınız şimdi nasılsınız ona bakın bir karar verin tarafsız olması gerekenler şimdi sanki belediye başkanı olacakmış gibi meydanlarda seçim yapıyor ülkenin oyları farzedelimki 5050 seven iyi sevmeyen terör oluyorsa biz süriyeden beter olacağımızın anlamıdır. Gidişat iyi degil 3 0 Yanıtla
  • ZAMKOLİK: İSLAM DÜNYASI ÜLKELERİ SUS PUS YİNE KİLİSEYE OLSAYDI SALDIRI DÜNYA AYAĞA KALKARDI ÇOK YAZIK 3 0 Yanıtla
  • Yns: Demekki ilk gittiği camide de biri aynı şeyi yapsaydı bu kadar insan olmezdi 2 0 Yanıtla

Advertisement