Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kocaeli'de Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kocaeli'de Kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kocaeli\'de Kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kocaeli'de de kutlandı.

07.10.2013 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kocaeli'de de kutlandı.

Kutlama kapsamında İzmit Belediyesi Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Osman Kaymak ve imam hatipler ve müezzinler katıldı.

Toplantıya İzmit Fevziye Cami İmam hatibi Faruk Çoban'ın Kuran okumasıyla başlandı. Toplantıda konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, din konusunda toplumdaki açığın çok büyük olduğunu belirterek, "Öyle bir noktaya gelindi ki toplum denizde yönünü kaybetmiş pusulasız gemi gibi. Bu doğada pusula din görevlileri, öğretmenlerdir. Sultanların sultanı olmak yetmiyor. Gönüllerin de sultanı olmak lazım. Bu hususta hepimize büyük görev düşüyor. Çocuklarımıza doğru bilgiyi verme konusunda üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmemiz lazım. Nasıl bir okulun eğitim alanı varsa camilerinde olmalıdır. İlimzide bir çok cami yapıldı ve eksikleri giderildi. Yarım kalan cami yok. Camilerin içini donanımlı, bilgili insanlarla doldurmak gerekiyor. Camiler islami mimarinin en önemli örneklerindendir. Camiler Cenab-ı Hakk'ın evleridir" dedi

Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ise, Kocaeli'de Kuran kurslarıyla ilgili kendi rekorlarını kırdıklarını belirtirken, "55 mahallemizde Kuran kursu yoktu. Şu anda vardığımız sayı 550 Kuran kursumuz var. Camilerimize her gün yeni bir tanesi ekleniyor. Camilerin aslı süsü minaresi, duvarları değil, cemaatlerdir" diye konuştu.

Toplantının ardından Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Vali Topaca'ya hediye verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kocaeli'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement