Çan'da İşçiler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Çan'da İşçiler Sertifikalarını Aldı

Çan'da, sondörlük ile madenlerde tehlikeli makinelerin kullanımı ve bakımı kurslarını başarıyla tamamlayan işçilere sertifikaları dağıtıldı.

13.03.2013 09:21

Çan'da, sondörlük ile madenlerde tehlikeli makinelerin kullanımı ve bakımı kurslarını başarıyla tamamlayan işçilere sertifikaları dağıtıldı.

Etili köyünde kurulu olan ve altın madeni arama faaliyetlerinde bulunan KuzeyBiga Madencilik firması tarafından düzenlenen kursa 96 işçi katılıp, sertifika almaya hak kazandı.

Kaymakam Yakup Tat, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, eğitimsiz başlanan, temelinde eğitim olmayan bir faaliyetin abdestsiz başlayan namaza benzediğini, bir kıymetinin olmadığını söyledi.

Eğitimi anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini belirten Tat, "İşte burada uygulamasını görüyoruz" dedi.

Tat, Çan'ın maden bölgesi olduğunu ifade ederek, "Koruma, kullanma dengesini gözeterek madenleri ekonomimize katmak için her zaman gayret sarf edeceğiz. KuzeyBiga Madenciliğin ambleminde dikkatimi çekti, orada en üstte yeşil doğayı gösteriyor. Altında toprak var. Onun altında da maden var. Tabii biz bu madene ulaşırken toprağı ve yeşili feda etmeyeceğiz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, programı kendileri için önemli kılan konunun eğitim olduğunu bildirdi.

"Onun ötesinde yapılan bir yatırım var, insana yapılan bir yatırım var" diyen Kuzu, "Şunu biliyoruz ki insanın öne çıkarılmadığı ya da öncelenmediği hiçbir sistem, hiçbir akıl, hiçbir firma, hiçbir atılım başarılı olamaz. İşte burada onu görüyoruz. İnşallah bundan sonra da insana yapılan yatırım, eğitime verilen öncelik böyle devam eder" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından işçilere sertifikaları dağıtıldı.

Törene, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Necip Sercan Canbaz, KuzeyBiga Madencilik İcra Komitesi Başkan Yardımcısı ve Türkiye Sorumlusu Han İlhan, KuzeyBiga Madencilik Genel Müdürü Hasan Giray, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yavaş ile davetliler katıldı.

Muhabir: Sadettin Arslan/ Mehmet Bayer

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çan'da İşçiler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement