Çanakkale'deki Toprak Kayması Sonucu Çöken Yol - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'deki Toprak Kayması Sonucu Çöken Yol

Çanakkale'de, 3 hafta önce toprak kayması meydana gelen ve dün akşam saatlerinde tamamı yeni yapılan "Çanakkale Viyadüğü" üzerine çöken Erenköy beldesi bağlantı yolunda inceleme çalışmaları sürüyor.

14.02.2013 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de, 3 hafta önce toprak kayması meydana gelen ve dün akşam saatlerinde tamamı yeni yapılan "Çanakkale Viyadüğü" üzerine çöken Erenköy beldesi bağlantı yolunda inceleme çalışmaları sürüyor. Yolda, kara yolları ekiplerince temizleme çalışması başlatıldı.

Dün geceden bu yana bölgede kontrollü geçişlerin sağlandığını ve tek şeridi kullanılabilir durumda kalan viyadük yolunun güvenlik gerekçesiyle yaklaşık 3 saat trafiğe kapalı kaldığını belirten yetkililer, viyadük üzerine dökülen malzemenin temizleme işlemlerine başlandığını bildirdi.

Kara yolları yetkilileri, viyadük ayaklarında inceleme yapıldığını ancak herhangi bir sıkıntı tespit edilmediğini belirterek, temizleme çalışmalarının tamamlanmasıyla yolun kapalı bulunan şeridinin tekrar trafiğe açılmasının planlandığını ifade etti. Yetkililer, dağ ve yoldan gelecek parçaların tekrar temizlenmesi için bölgede farklı noktalarda ekipler bulundurulacağını kaydetti.

Öte yandan köprülü viyadüğün inşaat çalışmalarını yapan firma yetkilileri de inceleme çalışmalarında yer aldı. Firma çalışanları bölgenin fotoğraf ve görüntülerini çekti.

-"Burayı tam bir ucube viyadük olarak tanımlıyorum"-

Olay yerine gelen Erenköy Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz, geceden bu yana bölgede bulunduklarını belirterek, herhangi bir can kaybı yaşanmaması için çalışmalara katıldığını söyledi.

Viyadük yapımının ve Erenköy yolunun trafik kara noktası olarak ilan edilmesinin hatalı iki ayrı konu olduğunu ifade eden Özkurnaz, şöyle konuştu:

"Bu durumun mazisi 11-12 yıllık bir geçmişe sahip. Burada çok güzel bir yolumuz vardı. Herhangi bir yarma bölme işlemi yoktu. Şu anda bizim beldemize tek bir giriş kaldı. 2002 yılında yapılan çalışmada bu yol ve içerdiği malzeme tümüyle buradan kaldırıldı. Adına varyant dediler. Ama her şey bitti ve durum ortada. Şu anda olanları görüyoruz. Burayı tam bir ucube viyadük olarak tanımlıyorum. Burayı bile bile heba ettiler, trilyonlarca lira harcandı. Ayrıca viyadükten de şüpheliyim, bu dağın ve kaymanın basıncına dayanabileceğini düşünmüyorum. Her an kayıp yıkılabilir."

Muhabir: Burak Akay

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'deki Toprak Kayması Sonucu Çöken Yol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement