Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Kısa Kısa

Dr. Deniz'in projesine TÜBİTAK'tan destek.

06.02.2014 16:41

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde görevli Dr. Ozan Deniz'in "Sarıçay (Çanakkale) Havzasının Hidrojeolojisi ve Su-Kayaç Etkileşiminin Araştırılması" adlı projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Proje kapsamında, il merkezinin içme ve kullanma suyunun sağlandığı Atikhisar Barajı'nı da içine alan Sarıçay havzasındaki yeraltı sularının ve yeraltı suları ile ilişkili kayaçların fiziksel ve kimyasal özellikleri Türkiye ve dünyadaki çeşitli laboratuvarlarda yapılacak detaylı çalışmalarla incelenecek.

Ayrıca projede, bölgedeki yeraltı su rezervlerinin sürdürülebilir kullanımı, içme ve kullanma suyu standartları açısından değerlendirilmesi gibi konular da ele alınıp, devlet kurumlarının ileri planlamada ihtiyaç duyduğu veriler elde edilip paylaşılacak.

- Defterdar Işık, ÇTSO'yu ziyaret etti

Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasını (ÇTSO) ziyaret etti.

Defterdar Işık'ı Kongre Fuar Merkezi'nde ÇTSO Başkan Yardımcısı Mert Mildon ile yönetim kurulu üyeleri Mustafa Kansu, Güven Barış Yüksel, Hasan Yürükçü, Hikmet Sezen, Mehmet Özkurnaz ile Genel Sekreter Sema Sandal karşıladı.

Çanakkale ekonomisindeki gelişmelerin ele alındığı ziyarette Işık, Çanakkale'nin vergi gelirlerinin 1,2 milyar liraya ulaştığını belirtip, vergi sistemindeki değişiklikler, kayıp, kaçak sorunu ve alınan önlemler hakkında bilgi verdi.

ÇTSO Başkan Yardımcısı Mildon ise odanın faaliyet ve projelerini anlattı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement