Cannes Film Festivali'nde Topuklu Ayakkabı Tartışması - Son Dakika
Güncel

Cannes Film Festivali'nde Topuklu Ayakkabı Tartışması

Bu yıl 68'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde kadınlar için düz ayakkabı yasağı uygulandığı yönündeki iddialar tartışma konusu oldu.

20.05.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 68'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde kadınlar için düz ayakkabı yasağı uygulandığı yönündeki iddialar tartışma konusu oldu.

Kırmızı halı geçidinde uygulanan, erkekler için smokin, kadınlar için gece elbisesi zorunluluğuna bu yıl topuklu ayakkabının da eklendiği iddia edildi.

Bir filmin galasına katılmak isteyen bazı kadınların sosyal paylaşım sitesi Twitter hesaplarında, topuklu ayakkabı giymedikleri gerekçesiyle galaya alınmadıklarını yazması tartışmalara neden oldu.

Birçok kadın "ben de galaya alınmadım" tweetleri atarken, İngiliz şarkıcı Amy Winehouse'un hayatını konu alan Amy filminin yönetmeninin eşinin de benzer bir durumla karşılaştığı ortaya çıktı.

Yönetmen Asif Kapaida, Twitter'dan eşinin de benzer şekilde galaya girişinin engellendiğini, içeri girmesine sonradan izin verildiğini yazdı.

İngiliz oyuncu Emily Blunt da, oynadığı Sicario filminin basın toplantısında yasağı eleştirerek, "Haberler karşısında hayal kırıklığına uğradım. Herkes istediğini giymeli. Kadınlar illa topuklu ayakkabı giymek zorunda değil" yorumunda bulundu.

Topuklu ayakkabı konusunda yaşanan bu tartışmalara Danimarkalı bir sinemacı da katıldı. Bir İngiliz radyo kanalına açıklama yapan ampute film yapımcısı Valeria Richter, kırmızı halıda topuklu ayakkabı giymediği gerekçesiyle durdurulduğunu ancak sonra galaya girişine izin verildiğini söyledi.

Richter, bir bacağının olmadığını ve bu şekilde topuklu ayakkabı giymesinin imkansız olduğunu dile getirdi. Ampute yapımcı, kendisi içeri girebilse de birçok meslektaşının aynı gerekçeyle kırmızı halıdan geri döndürüldüğünü iddia ederek, festival yönetimini cinsiyet ayırımcılığı yapmakla suçladı.

Bu iddialar üzerine festival yönetimi açıklama yapmak zorunda kaldı. Festival Direktörü Thierry Fremaux, Twitter'daki resmi hesabından "Kırmızı halı kuralları değişmedi, sadece smokin ve gece elbisesi zorunluğu var. Topuklu ayakkabıya ilişkin yeni hiçbir şey yok" yazdı.

Cannes Film Festivali'nin en dikkati çeken etkinliği olan kırmızı halıda yürüyebilmek için erkekler smokin, kadınlar ise gece elbisesi giymek zorunda. Kıyafet zorunluluğu, kırmızı halıda görev yapan foto muhabirleri ve gazeteciler için de uygulanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cannes Film Festivali'nde Topuklu Ayakkabı Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement