Şike ve Çarşı Davalarının Hakimleri Değişti - Son Dakika
Güncel

Şike ve Çarşı Davalarının Hakimleri Değişti

HSYK tarafından dün gece yayınlanan kararname ile Şike ve Çarşı Davalarının Mahkeme Başkanı değişti. Mahkeme Başkanı Metin Tamirci 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atandı.

06.02.2015 11:28  Güncelleme: 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından dün gece yayınlanan kararname ile Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne dört yeni sulh ceza hakimi daha atandı. Kararname ile Şike ve Çarşı davalarına bakan mahkemenin başkanı ve üyesi de değiştirildi.

HSYK, dün gece yetki kararnamesi yayınladı. Kararname ile Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde de birçok hakimin görev yeri değişti. Kararname ile Şike ve Çarşı davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkan ve üye hakiminin görev yeri değişti. Mahkeme Başkanı Metin Tamirci 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevlendirilirken, bu mahkemenin üye hakimi Fatma Altun Şahin de 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne üye yapıldı. Başkan Tamirci'nin yerine bir dönem Beşiktaş Adliyesi'nde özel yetkili hakim olarak da görev yapan 11. Asliye Ceza Hakimi Ahmet Civelek başkan olarak görevlendirildi.

Kararname ile HSYK seçimlerinde YARSAV'dan aday olan Mustafa Bağarkası da başkanlık görevinden alındı. 17. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığından alınan Bağarkası, 85. Asliye Ceza Mahkemesi'ne atandı.

17 ve 25 Aralık sürecinin ardından Ağır Ceza Başkanlığı görevinden alınarak Asliye Ceza Mahkemesi'ne atanan eski Poyrazköy davasının başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, yeniden ağır ceza başkanlığına atandı. Yılmazabdurrahmanoğlu, 21. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başkan olarak görevlendirildi.

4 YENİ SULH CEZA MAHKEMESİ KURULDU

Kararname ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki Sulh Ceza Hakimliği sayısı altıdan 10'a çıkarıldı. Kararnamede 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne Emine Çiğdem Yılmaz, 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne İbrahim Lorasdağı, 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne Hüseyin Kürşad Serbes, 10. Sulh Ceza Hakimliği'ne ise Necmettin Kafalı görevlendirildi.

Kararname ile 2. Sulh Ceza Hakimi Hulusi Pur da 17. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına atandı. Hulusi Pur'un yerine ise 2. Aile Mahkemesi'nden Durmuş Karaçalı getirildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şike ve Çarşı Davalarının Hakimleri Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement