Cazın Kadın Yorumcuları The Ladies 14 Mart'ta Crr'de - Son Dakika
Güncel

Cazın Kadın Yorumcuları The Ladies 14 Mart'ta Crr'de

Caz'ın kadın yorumcuları 14 Mart'ta İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda İstanbullularla buluşuyor.

12.03.2014 14:23

Caz'ın kadın yorumcuları 14 Mart'ta İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda İstanbullularla buluşuyor. "Yenilikçi ve özgün tarzıyla tanınan piyanist Lynee Arriale, güçlü sesi ve kendine özgü yorumuyla KJ Denhert, genç kuşağın en iyileri arasında gösterilen saksafon sanatçısı ve caz vokali Grace Kelly' nin bir araya gelerek oluşturduğu "The Ladies" caz standartlarına getirdikleri kendilerine özgü yorumlarıyla İstanbullu caz tutkunların karşısına çıkacak. The Ladies'in ilham kaynağı, cazın altın dönemine damgasını vurmuş olan Nina Simone, Joni Mitchell, Abbey Lincoln gibi efsanevi isimlere dayanıyor.

"The Ladies" yenilikçi ve özgün tarzıyla tanınan piyanist Lynee Arriale, güçlü sesi ve kendine özgü yorumuyla KJ Denhert ve genç kuşağın en iyileri arasında gösterilen saksafon sanatçısı, caz vokali Grace Kelly' nin bir araya gelerek özel olarak oluşturdukları bir proje olarak hayata geçiriliyor.Benzersiz virtüözitesi ile kalplere dokunan Amerikalı Caz Piyanisti Lynne Arriale, kendine has yorumu ile Uluslararası "Great American Jazz Piano" yarışmasında ödüle layık görülerek, bugüne kadar 13 albüme imza attı.Yorumcu, saksafon sanatçısı, besteci ve aranjör olan Grace Kelly,"DownBeat Dergisi" tarafından "yükselen genç sanatçı' seçildi. Carnegie Hall, Kennedy Center, Detroit Jazz Festival, Montreal Jazz Festival, Toronto Jazz Festival, 50. Grammy Ödül Töreni gibi önemli sahnelerde performanslar gösteren Kelly'nin aynı zamanda sekiz albümü de bulunuyor.

Amerikalı ünlü caz şarkıcısı, gitarist ve şarkı yazarı olan KJ Denhert, güçlü sesi ve müzikal duruşuyla ile müziğinden ödün vermeyerek birbirinden seçkin performansıyla kitleler üzerinde iz bıraktı. Sanatçı, 2006' da "Private Angel" ile Kerrville New Folk Song Contest ve 2005' te "Little Mary" ile Montain Stage New Song Contest ödüllerine layık görüldü. Sanatçı, 4 kez Independent Music Award ödülünü de kazandı.

-ÖZBEK SANATÇI NASİBA-

Haftanın bir diğer etkinliğinde, en yüksek Özbekistan Halk Sanatçısı ünvanına layık görülen Nasiba Abdullaeva zengin repertuvarından Azerice, Farsça, Rusça, Türkçe ve İngilizce şarkılar seslendirecek.15 Mart Cumartesi saat 20.00'de gerçekleşecek konserde sahne alacak olan Nasiba Abdullaeva zengin repertuvarında bir çok dilde şarkı söylüyor. Daha önceden ünlü sanatçılar tarafından okunan besteleri söylerken şarkılara farklı bir renk, etkileyici sesiyle yeni bir hayat katıyor. Kendi bestelediği şarkıları Orta Asya ve Azerbaycan halkları arasında çok seviliyor ve dinleniyor. Şarkıları taşıdığı barışseverlik teması, hayata ve yaşama olan sevgisiyle dinleyenlerini duygulandırıyor.

NÇ/ÖZK)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cazın Kadın Yorumcuları The Ladies 14 Mart'ta Crr'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement