Cem Garipoğlu'nun İntiharı - Son Dakika
Güncel

Cem Garipoğlu'nun İntiharı

Cem Garipoğlu\'nun İntiharı

Garipoğlu ailesinin avukatı Kaya: "Bir intihar vakası varsa, hele bu durum cezaevinde meydana gelmişse, zaten bu soruşturulur.

15.10.2014 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MELİKE GALLENKUŞ - Münevver Karabulut'un öldürülmesi davasında 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve kaldığı cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu ve ailesinin avukatı Aytekin Kaya, "Bir intihar vakası varsa, hele bu durum cezaevinde meydana gelmişse, zaten bu soruşturulur. Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığının sorulması, çok saçma bir durum" dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumsal bir "şizofreni" yaşandığını savunarak, "Güvensizliğin bu kadarı 'pes' dedirtiyor. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı zaten bir açıklama yapmış. Toplumun ve mağdurun tatmini üzerine kurulu bir hukuk sistemi yok. Usulde böyle bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Karabulut ailesinin görüntüleri izleme talebine değinen Kaya, bu durumun ailenin talebiyle yerine getirilecek birşey olmadığını, savcılığın resen yapabileceğini ancak bu durumun kurumları yıpratabileceğini söyledi.

Avukat Kaya, kurumların yapması gereken rutin bir soruşturma olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bir intihar vakası varsa, hele bu durum cezaevinde meydana gelmişse, zaten bu soruşturulur. Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığının sorulması, çok saçma bir durum. Birisi bir kuyuya taş atıyor. Bütün Türkiye, bu durumla meşgul oluyor. Hukuk sistemimiz bu kadar basit değil, muz cumhuriyeti değiliz. Biz bile avukat olarak cezaevine girerken 2 kapıdan geçiyoruz ve göz retinası taraması yapılıyor."

- "Ne yapılmalı ki bütün toplum rahatlasın?"

Basında yer alan haberlerin Cem Garipoğlu'nun anne ve babasını sürekli gündemde tuttuğunu anlatan Kaya, anne ve babanın ilk günden beri acı çektiğini belirtti.

İntikam duygusuyla hareket edilirse hukuktan bahsedilemeyeceğini dile getiren Kaya, "Ne yapılmalı ki bütün toplum rahatlasın?" dedi.

"Yapılacak soruşturmada Cem Garipoğlu'nun ailesi şikayetçi olacak mı?" sorusuna avukat Kaya, "Bu durum soruşturma sonucunda değerlendirilecektir zaten" yanıtını verdi.

Kaya, "Olay yeri görüntü ve fotoğraflarını talep edecek misiniz?" sorusunu da "Böyle bir talebimiz yok" diye cevapladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement