Cemalnur Sargut Kimdir ve Kaç Yaşında? - Son Dakika
Güncel

Cemalnur Sargut Kimdir ve Kaç Yaşında?

Cemalnur Sargut Kimdir ve Kaç Yaşında?

Yazar Cemalnur Sargut, Buket Aydın ile 40'a konuk olarak soruları yanıtladı. Peki, Cemalnur Sargut kimdir ve nereli? Cemalnur Sargut hayatı, biyografisi…

16.05.2019 09:00

Yazar ve Türk Kadınlar Kültür Derneği'nin Başkanı Cemalnur Sargut, Buket Aydın ile 40'a konuk oldu. Soruları yanıtlayan Cemalnur Sargut, kaç yaşında? İşte tüm detaylar…

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDAN MEZUN

Yazar Sargut 1952 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Tasavvufun konusunda çeşitli sempozyumlar düzenleyen Sargut, üniversite eğitimini kimya mühendisliği alanında tamamladıktan sonra kimya öğretmeni olarak görev yapmaya başladı.

Cemalnur Sargut Kimdir ve Kaç Yaşında?

KENAN RİFAİ TASAVVUF ARAŞTIRMALARI MERKEZİNİN KURULMASINA YARDIMCI OLDU

Cemalnur Sargut, Tu¨rk Kadınları Ku¨ltu¨r Dernegˆi'nin (TU¨RKKAD) I·stanbul S¸ubesi Bas¸kanlığı görevini yürütüyor.TÜRKKAD çatısı altında bir çok uluslararası sempozyum, Dost İslâm'a Hizmet Ödülleri ve İslâm araştırmalarına yönelik girişime öncülük yaptı. North Carolina U¨niversitesi Dini Etütler Bölümünde (2009) ve Pekin U¨niversitesi İleri Beşeri Bilimler Enstitüsünde (2011) "Kenan Rifai Distinguished Professorship on Islamic Studies" ku¨rsu¨lerinin ve 2015 yılında Kyoto U¨niversitesi'nde Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezinin kurulmasına önayak oldu.

Cemalnur Sargut Kimdir ve Kaç Yaşında?

KERİM EĞİTİM KÜLTÜR VE SAĞLIK VAKFINI KURDU

Yazar, 2013 yılında Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfını kurdu. Bu girişimle birlikte U¨sku¨dar U¨niversitesi kurucu Rekto¨ru¨ Prof. Dr. Nevzat Tarhan'la gu¨c¸ birligˆi yaparak, 2014 yılında U¨sku¨dar U¨niversitesi Tasavvuf Aras¸tırmaları Enstitu¨su¨nu¨ kurdular. U¨sku¨dar U¨niversitesi Rekto¨r danıs¸manı olarak go¨rev yapmakta ve Üsküdar Üniversitesinde dersler vermektedir.

Son Dakika Güncel Cemalnur Sargut Kimdir ve Kaç Yaşında? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement