Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aü Arasında İş Birliği - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aü Arasında İş Birliği

Coğrafi bilgi sistemleri konusunda ihtiyaç duyulan personelin yetiştirilmesi için eğitim, akademik, teknik konularda iş birliğini ve ortak proje yapımını öngören protokol imzalandı

20.06.2013 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Ercan Tıraş ile Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Davut Aydın, coğrafi bilgi sistemleri konusunda ihtiyaç duyulan personelin yetiştirilmesi için eğitim, akademik, teknik konularda iş birliğini ve ortak proje yapımını öngören protokolü imzaladı.

AÜ Senato Odası'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Tıraş, sektörde görevlendirilecek personeli yetiştirmek, eğitim vermek, akademik, teknik danışmanlık konularında Anadolu Üniversitesi ile iş birliği yaptıklarını belirterek, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasındaki iş birliğinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Mekansal verilerin bilgisayar ortamına aktarılması, coğrafi bilgi sistemleri dediğimiz konu, zaten uzun süredir dünyada çok kullanılıyor. Bu sistem, birçok hizmeti kolaylaştırıp hızlandırdığı gibi pek çok alanda kullanılabiliyor. Türkiye'de bu konu, önemli mesafeler kazanmış durumda. Bu şekilde en az 13-14 bin istihdam da sağlanacak" dedi.

Prof. Dr. Aydın ise söz konusu iş birliğini, Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olarak nitelendirdi. Projeler yürüttükleri 16'ncı bakanlığın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olduğunu bildiren Aydın, şunları kaydetti:

"Bu proje hem istihdam boyutu hem de mekansal verilerin üretilmesi, üretilmenin ötesinde güncelleştirilmesi ve sürdürülmesi, bu alanda insan gücünün yetiştirilmesi, gelecekte kentsel dönüşümün bütün altyapısının oluşturulması anlamında, coğrafi bilgi teknolojilerinin en ileri düzeyde kullanılarak, bu bilginin paylaşılması ve daha çağdaş kentlerin, yerleşim yerlerinin oluşturulması açısından fevkalade önemli."

Aydın, protokolün imzalanmasının ardından Müsteşar Tıraş'a, "Coğrafi Bilgi Sistemleri" programı kapsamında bastırdıkları kitapları ve çeşitli hediyeler verdi.

Törene, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Okan Erhan Oflaz da katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aü Arasında İş Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement