Çevreye ve Sağlığınıza Dost Termos: Quartz - Son Dakika
Emlak

Çevreye ve Sağlığınıza Dost Termos: Quartz

Çevreye ve Sağlığınıza Dost Termos: Quartz

Çevreye ve Sağlığınıza Dost Termos: Quartz

11.12.2017 13:40  Güncelleme: 15:14

Çevreye ve Sağlığınıza Dost Termos: Quartz


Kendi kendini temizleyebilen, evde, ofiste, yolda, sporda, hatta doğada temiz içme suyu bulma problemine son verecek, çevre dostu bir termos hayal edin. Eğer böyle bir teknolojinin henüz mümkün olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. QUARTZ firması şu sıralarda hem deterjanla yıkamaya gerek kalmadan kendi kendini temizleyebilen, hem de içine doldurulan suyu arındırabilen QUARTZ Bottle isimli yeni nesil termoslar geliştiriyor. Öyleyse gelin, bu teknoloji harikası termoslara birlikte daha yakından bakalım.

Hem doğaya hem de cebinize dostGünümüzde tasarruf yapmak isteyen kişilerin aldığı önlemlerin başında su, çay, kahve gibi içecekleri dışarıdan almak yerine, evde hazırlayıp bir termos içinde yanlarında taşımak geliyor. Bu, ekonomik olduğu kadar, çevreci de bir hareket. Çünkü, genellikle plastik ambalajlarda satın alınan bu içeceklerin her biri, aslında daha fazla çöp demek.

Çevreye ve Sağlığınıza Dost Termos: Quartz

Plastik ambalajların zararı sadece doğaya karşı da değil üstelik. Plastik, artık herkesin bildiği gibi, insanlar için de çok sağlıklı bir malzeme sayılmaz. Ne yazık ki, pratiklik açısından, günümüzde kullanılan termosların da büyük kısmı plastikten üretiliyor. Cam, her ne kadar daha sağlıklı olsa da çabuk kırılabildiği için pek tercih edilmiyor. Çelik termoslar, sağlık ve dayanıklılık açısından iyi bir alternatif, ancak onları da bulaşık süngeriyle elde temizlemek kolay değil. İyi temizlenmeyen termoslarda bakteriler ürüyor ve bu da zaman içinde kötü bir koku oluşumuna neden oluyor. Çoğu insan bu sorunlar nedeniyle termos kullanmayı bırakıyor. İşte kendi kendini temizleyen QUARTZ Bottle, bu sorunu ortadan kaldırmayı vadediyor.

UV-C ışınlarıyla dijital arındırma


Çevreye ve Sağlığınıza Dost Termos: Quartz

QUARTZ Bottle'ın sırrı, UV-C ışınları. Tek bir dokunuşla musluktan, hatta nehir, şelale gibi doğal tatlı su kaynaklarından dolduracağınız su, 60 saniyede gönül rahatlığıyla içebileceğiniz kadar temiz hale geliyor. Şarj edilebilen bataryayla çalışan bu termosların, şarjının, ortalama günlük kullanımla 2-3 ay boyunca gideceği öngörülüyor, ama bu konudaki çalışmaların devam ettiğini belirtmekte fayda var. Yine de QUARTZ firması, kullanıcıların batarya konusunda endişelenmelerine gerek kalmayacak çözümler üreteceğini taahhüt ediyor.
525 ml'lik QUARTZ Bottle'lar, BPA içermeyen paslanmaz çelik materyalden üretiliyor ve siyah, lacivert, açık mavi, pembe ve beyaz olmak üzere beş farklı renk seçeneği var.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Çevreye ve Sağlığınıza Dost Termos: Quartz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement