Çeyrek Asırlık Sıkıntı Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Çeyrek Asırlık Sıkıntı Sona Erdi

Çeyrek Asırlık Sıkıntı Sona Erdi

Medical Park Antalya Kalp Hastane Kompleksi’nde olduğu küçük kesiyle kalp ameliyatı sonrası yıllardır yaşadığı sıkıntılardan kurtulan Halil İbrahim Uslu, kısa sürede yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

18.03.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medical Park Antalya Kalp Hastane Kompleksi'nde olduğu küçük kesiyle kalp ameliyatı sonrası yıllardır yaşadığı sıkıntılardan kurtulan Halil İbrahim Uslu, kısa sürede yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Yıllardır nefes darlığı şikayeti yaşadığını belirten Halil İbrahim Duman, son bir yılda aldığı kilolarla birlikte şikayetlerinin iyice arttığını söyledi. Medical Park Antalya Kalp Hastane Kompleksi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan'a başvurduğunu belirten Duman, "Küçük cilt kesisiyle açık kalp ameliyatı konusunda deneyimlerine güvendim ve yıllar sonra bu ameliyatı olmaya karar verdim" dedi.

"KÜÇÜK KESİ AMELİYATI SONRASI KEMİK İYİLEŞMESİ DAHA HIZLI"

Tüm açık kalp ameliyatlarının iman tahtası denilen sternum kemiğinin boylu boyunca kesilmesiyle gerçekleştirildiğini hatırlatan Prof. Dr. Hüseyin Okutan, "Yapılacak ameliyat tipine göre de sternum kemiğinin sadece üst yarısının ya da alt yarısının kesilerek bu tip ameliyatlar gerçekleştirilebilmekte. Normalde yaklaşık 20 santimetreyi bulan cilt kesisi 7 santimetreye kadar indirilebilmekte. Sternum kemiğinin yarım kesisiyle ameliyat sonrası kemik iyileşmesi daha hızlı olmakta ve daha az enfeksiyon ve kanama oranları oluşmaktadır. Ayrıca ameliyat sonrası daha estetik bir görüntü elde edilmekte" diye konuştu.

(SK-Y)

. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çeyrek Asırlık Sıkıntı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement