CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Uludağ Üniversitesi Rektörü, haksız uygulamalarından dolayı etik açıdan ya istifa etmeli ya da hakkaniyetli bir yönetim oluşturmalı." dedi.

19.10.2016 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Uludağ Üniversitesi Rektörü, haksız uygulamalarından dolayı etik açıdan ya istifa etmeli ya da hakkaniyetli bir yönetim oluşturmalı." dedi.

Sarıbal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kanun Hükmünde Kararnamelerle 12 akademisyen ve memurun atıldığı Uludağ Üniversitesi'nde hukuksuzlukların bitmediğini savundu.

Uludağ Üniversitesi'nde "FETÖ soruşturmaları sırasında ilgisi olmadığı bilinen bazı kişilerin görevine son verilirken, Fetullah Gülen ile bir şekilde ilişkisi olduğu belirtilen bazı kişilere hiç dokunulmadığını ve bunda Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın rolünün tartışıldığını" öne süren Sarıbal, Ulcay'ın, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyeliğine atama kriterlerini karşılamayan kişileri öğretim üyesi olarak atadığını, bu nedenle üniversitenin bilimsel kalitesinin ve saygınlığının azaldığını iddia etti.

Üniversitede Veteriner Fakültesi dekanının istifa ettiğini ve rektörün tutumu nedeniyle bu fakültede hiçbir öğretim üyesinin dekanlık görevini kabul etmediğini belirten Sarıbal, şöyle konuştu:

"Açılan doçent ve yardımcı doçent kadrolarına rektör tarafından yabancı dil yeterliliği veya akademik yeterliliği olmayan kişiler atanmaya çalışılmış, ancak bu hukuksuzluğa Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu izin vermemiştir. Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalına KHK ile kapatılan Üftade Derneği ile ilişkisi bulunan bir profesör atanmıştır.

Bursa'daki Bahar ve Rentıp Hastaneleri FETÖ/PYD ile ilişkili olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılıncaya kadar Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde etkin görevde bulunan kişilerin eşlerinin bu hastanelerde çalıştığı, ancak bu kişilerle ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı belirtilmektedir."

Sarıbal, rektörlük seçimlerini açık ara kaybetmesine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan ve göreve geldikten sonra üniversite kadrolarını "hallaç pamuğu gibi atan" Ulcay'ın, sosyal medya hesabından çok sayıda gazeteciyi, siyasetçi ve sanatçıyı hedef gösteren küfürlü paylaşımlarda bulunduğunu söyledi.

Sarıbal, Ulcay'ın, haksız uygulamalarından dolayı etik açıdan ya istifa etmesi ya da hakkaniyetli bir yönetim oluşturması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement