Chp'den Danıştay'a 19 Mayıs Başvurusu - Son Dakika
Güncel

Chp'den Danıştay'a 19 Mayıs Başvurusu

Chp\'den Danıştay\'a 19 Mayıs Başvurusu

CHP, Milli Eğitim Bakanlığı'nın il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, yönetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelikte gösteri ve fon çalışmaları gibi...

15.02.2012 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, Milli Eğitim Bakanlığı'nın il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, yönetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelikte gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmemesini, kutlamaların sadece okullarda yapılmasını öngören genelgeyi Danıştay'a taşıdı CHP, Milli Eğitim Bakanlığı'nın il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, yönetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelikte gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmemesini, kutlamaların sadece okullarda yapılmasını öngören genelgeyi Danıştay'a taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü'nün "Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı" konulu genelgesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Danıştay'a başvurdu. Havutça, Danıştay'a dava açtıktan sonra yaptığı açıklamada, genelgede, alınan kararın gerekçesinin "iklim koşullarının öğrencilerde sağlık sorunlarına yol açması, çalışma koşullarının uzunluğu, öğrencilerin motivasyonun azalması ve velilerin şikayet ettikleri"ne dayandırıldığını anımsatarak, MEB'in genelgesinin iptal edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Danıştay'a başvurduğunu ifade etti. MEB'in 19 Mayıs kutlamalarını kaldıran genelgesinin hiçbir bilimsel veriye dayanmadığını belirten Havutça, 19 Mayıs 1919'un Ulusal Kurluluş savcının ve Türk ulusunun emperyalizm ile başlangıcı olduğunu belirtti.

-"AKIL HOCALARI ATATÜRKÇÜLÜĞÜ HAKARET OLARAK KABUL EDENLERDİR"-

19 Mayıs 1919'un Türkiye Cumhuriyetinin doğumuna giden ilk tohumlarının atıldığı gün olduğunu kaydeden Havutça, 25 yıllık öğretmen olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu genelge, Türk Gençliğine emperyalizm karşısında direnme ilhamını ve cesaretini veren, milli mücadeleye ve Kuvayı Milliye ruhuna yöneltilen bir saldırıdır. Bu kararı alanların akıl hocaları Atatürkçülüğü hakaret olarak kabul edenlerdir. Cumhuriyetin bütün sembollerine faşist iftirasını atanlardır. Sırada diğer ulusal bayramlarımız vardır. 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı'na da soğuk hava gerekçe gösterilebilir ki bunu yapmaları işten bile değildir. Bu nedenle halkımıza dayatılan bu kampanyanın durdurulması ve ulusal sembollerimize sahip çıkmak Genel Başkanla görüştüm ve bu davayı açtım." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'den Danıştay'a 19 Mayıs Başvurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement