CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

"AK Parti İstanbul Milletvekili Topuz'un, ayrımcı, nefret söylemi barındıran ifadelerinden ötürü bir an önce tüm gayrimüslimlerden özür dilemesi gerekiyor"

03.01.2014 12:58

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz'un "ayrımcı ifadelerinden dolayı tüm gayrimüslimlerden özür dilemesi gerektiğini" savundu.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Topuz'un, Twitter'da farklı etnik ve dini inanç grupları için kullandığı söylemi kınadığını belirtti.

Türkiye'nin, çok farklı etnik ve dini inanç gruplarının aynı çatı altında yaşadığı bir ülke olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, "Buna rağmen bu birliktelik, nefret söylemi, ayrımcılık ve ırkçılık dolayısıyla toplumsal barışa dönüşememiştir. Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan nefret söyleminin TBMM üyesi bir milletvekili tarafından kullanılması vahimdir" değerlendirmesinde bulundu.

Topuz'un, seçim rekabetini Yahudi-Hıristiyan yurttaşlar üzerinden yürüttüğünü iddia eden Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Topuz, alenen nefret suçu işlemekte ve gayrimüslimleri hedef haline getirmektedir. Topuz'u, siyaset ahlakına da bireysel ahlaka da hukuka da sığmayan ifadelerinden ötürü kınıyorum. Topuz'un, ayrımcı, nefret söylemi barındıran ifadelerinden ötürü bir an önce tüm gayrimüslimlerden özür dilemesi gerekiyor. AKP yönetiminin de bu konuda gerekli yaptırımı vakit kaybettirmeksizin gündemine almasını bekliyoruz. Aksi halde Topuz'un bu ifadelerine parti yönetiminin de katıldığını kabul edeceğiz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement