CHP İstanbul Milletvekili Tanal Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Tanal Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül'ün, "Kaliteli adamım, 150 bin lira alıyorum.

19.12.2017 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül'ün, "Kaliteli adamım, 150 bin lira alıyorum." sözleriyle bundan daha az geliri olanları aşağıladığını savunarak, "Bin 404 lira ile aile doyuran, asgari ücret alan vatandaşım kalitesiz de sen mi kalitelisin?" diye sordu.

Tanal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis Genel Kurulunda, AK Parti Yozgat Milletvekili Akgül'ün, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinden 75 bin lira maaş aldığını gündeme getirdiğini anımsattı.

Akgül'ün bunun üzerine, "Ben kaliteli adamım, 150 alıyorum ne 75'i." dediğini ifade eden Tanal, bir milletvekilinin 150 bin lira maaş almasının hukuki, adil, etik, adaletli, vicdani olmadığını söyledi.

Akgül'ün, "Kaliteli adamım, 150 bin lira alıyorum." diyerek, bundan daha az geliri olanları aşağıladığını, küçümsediğini savunan Tanal, bununla, AK Parti'nin topluma tepeden baktığını, "ne kadar çok paran varsa o kadar kalitelisin" anlayışını topluma yerleştirdiğini öne sürdü.

Tanal, "Bin 404 lira ile aile doyuran, asgari ücret alan vatandaşım kalitesiz de sen mi kalitelisin? 3 bine yakın maaş alan öğretmenim, 2 bin küsur alan sağlık memuru, 4 bine yakın maaş alan polis, subay, astsubay, sözleşmeli askerimiz kalitesiz de sen mi kalitelisin? Muhabir arkadaşım kalitesiz de sen misin kaliteli? Bin 500 liraya adalet, hak, hukuk savunan avukat kalitesiz de sen misin kaliteli? " diye sordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Tanal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement