CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, parti olarak 7 Haziran'da seçim çalışmalarını başlattıklarını belirterek, "Biz CHP olarak seçime hazırız" dedi.

22.08.2015 13:10

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, parti olarak 7 Haziran'da seçim çalışmalarını başlattıklarını belirterek, "Biz CHP olarak seçime hazırız" dedi.

Tarhan, CHP Sivas İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında 7 Haziran genel seçimlerine değindi.

Genel seçimlerde halkın 4 partiyi de Meclis'e gönderdiğini belirten Tarhan, "Halk 'biz artık kutuplaşma istemiyoruz' dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde anlaşmamızı istedi. Meclis'te öyle bir tablo çıktı ki, hükümet kurma görevi 4 partiye verildi. Ama bunlar Türkiye'yi 40 gün oyaladılar" diye konuştu.

Seçimin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin AK Parti ile koalisyon kurmaya hazırlandığını anlatan Tahran, şunları kaydetti:

"Biz parti olarak, Türkiye'nin sorunlarını 5 ana ilke ile belirledik. AK Parti'yle görüşmelere başladık. Zaman dolduktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne şunu söylediler, 'Biz seçim hükümeti kuracağız, bize destek olun.' Biz de bunu kabul etmedik. AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi hükümeti kurulsaydı. AK Parti de kurtulmuş olacaktı. Türkiye'nin bir partisi olacaktı. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak 7 Haziran'da seçim çalışmalarımızı başlattık. Biz CHP olarak seçime hazırız. Hepiniz görüyorsunuz ana muhalefet partisine hükümet kurma görevi verilmiyor. Bunun için hepimize sorumluluk düşüyor. Yorulmayacağız, yılmayacağız, demokrasi, adalet, barış için yılmadan çalışacağız."

Toplantıya CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Yüksel, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ile partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement