CHP'li Aygün Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Aygün Açıklaması

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Savcı Kiraz'a saldırı bahane edilerek, hak arayan, düşüncesini ifade eden bütün kesimlere dönük soruşturma, kovuşturma ve tutuklama furyası başlatıldı" dedi.

27.05.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Savcı Kiraz'a saldırı bahane edilerek, hak arayan, düşüncesini ifade eden bütün kesimlere dönük soruşturma, kovuşturma ve tutuklama furyası başlatıldı" dedi.

Aygün, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Savcı Selim Kiraz'ın öldürülmesinin ardından, bu olay bahane edilerek büyük baskılar uygulandığını savundu.

Savcı Kiraz'a dönük eylemin, saldırının, hiçbir şekilde araştırma konusu olmadığını öne süren Aygün, "Otopsi raporlarını öğrenemedik. Kimin kurşunlarıyla öldüğünü öğrenemedik" ifadesini kullandı.

Aygün, bu olay bahane edilerek güvenlik güçleri ve mahkemeler tarafından çok yoğun baskı uygulandığını; dernekler, sendikalar, hak arayan, düşüncesini ifade eden bütün kesimlere dönük soruşturma, kovuşturma ve tutuklama furyasının başladığını öne sürdü.

Aygün, Gezi olayları, Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz ile ilgili basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle akademisyen Nuriye Gülmen'in Osmangazi Üniversitesi'nden ilişiğinin kesildiğini, Eskişehir'de gözaltına alınan arkadaşlarına destek için basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel'in görevinden uzaklaştırıldığını kaydetti.

Basın toplantısına katılan Nuriye Gülmen ve Hatice Yüksel de yaşadıkları sürece ilişkin açıklamalarda bulunarak, hukuki sürecin devam ettiğini anlattılar.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Aygün Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement