CHP'li Başkandan 10 Kasım Helvası - Son Dakika
Güncel

CHP'li Başkandan 10 Kasım Helvası

CHP\'li Başkandan 10 Kasım Helvası

Ankara'nın Ayaş Belediye Başkanı CHP'li Ali Başkaraağaç, 10 Kasım nedeniyle çarşı merkezinde Atatürk'ün 74'üncü ölüm yıldönümünde halka helva dağıttı.

10.11.2012 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Ayaş Belediye Başkanı CHP'li Ali Başkaraağaç, 10 Kasım nedeniyle çarşı merkezinde Atatürk'ün 74'üncü ölüm yıldönümünde halka helva dağıttı.

Helva dağıtımında açıklama yapan Başkan Başkaraağaç, Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle cami cemaatine helva dağıttığını belirtirken, "Atatürk'ün Cumhuriyeti kurduğundan ve bugünkü duruma gelmesinden dolayı gerçekten çok mutluyuz. Camilerimizde ezan okunuyorsa, bayrağımız semalarımızda dalgalanıyorsa, bunu da Atatürkümüze borçluyuz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 74'üncü ölüm yıldönümünde helva dağıtma kararını aldık. Bugün 10 Kasımlar'ın kutlanmadığı, kutlanmasının engellendiği, Cumhuriyet'in kutlanmasının engellendiği bugünkü toplumda Ayaş Belediyesi ve Ayaş halkı olarak Atatürkümüzün manevi değerine de sahip çıkmak adına da mücadele ediyoruz" dedi.

Başkan Başkaraağaç, Ayaş Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılacak Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Programından sonra katılımcılara helva dağıttı. Başkan Başkaraağaç, "Geçmişten günümüze, günümüzden de geleceğe ışık tutan gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara taşıyacağız" dedi. Başkan Başkaraağaç, kaybolan gelenekleri yaşatmak için verdiği sözü tuttuğunu belirtirken, şöyle dedi:

"Bolluk ve bereketin simgesi olan Aşure Gün'önde halkımıza aşure dağıttık. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğduğu hafta helva dağıtık. İftar yemekleri verdik. Yağmur dualarına çıktık. Asker davetleri yaptık. Şimdi de bir ilke imza atıp, çok yönlü ve üstün kişiliği olan, cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 74'üncü yıldönümünde helva dağıtıyoruz." - Ankara/ Ayas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Başkandan 10 Kasım Helvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement