CHP'li Ekşi: Arınç'ın TRT Yönetim Kurulu Toplantısına Katılıp Başkanlık Yaptığı Doğru Mu? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ekşi: Arınç'ın TRT Yönetim Kurulu Toplantısına Katılıp Başkanlık Yaptığı Doğru Mu?

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TRT Yönetim Kurulu'nun 13 Haziran 2013 tarihli toplantısına katıldığı (ve anlaşıldığına göre Başkanlık yaptığı) doğru mudur?" diye sordu.

27.06.2013 15:18

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TRT Yönetim Kurulu'nun 13 Haziran 2013 tarihli toplantısına katıldığı (ve anlaşıldığına göre Başkanlık yaptığı) doğru mudur?" diye sordu.

CHP'li Ekşi, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TRT Yönetim Kurulu'nun 13 Haziran 2013 tarihli toplantısına katıldığı (ve anlaşıldığına göre Başkanlık yaptığı) doğru mudur?" diye sordu.

Ekşi, ayrıca şu sorulara yanıt istedi:

"Anayasamızın 133'üncü maddesinde "Devletçe kamu tüzelkişiliği olarak kurulan tek radyo ve televizyon kurumu ile kamu tüzelkişiliğinden yardım gören haber ajanslarının özerkliği ve yayınlarının tarafsızlığı esastır' denildiğine göre bir Başbakan Yardımcısının özerk ve tarafsız olması gereken bir kurumun yönetim kurulu toplantısına katılması, Anayasa hükmüne aykırı bir durum değil midir?

TRT'nin kuruluş tarihi olan 1964'den beri yönetim kurulu toplantısına katılmış herhangi bir bakan var mıdır? Kimdir? Hangi tarihli toplantıya katılmıştır?

Gezi Parkı ve Taksim olaylarına destek amaçlı tweet atan TRT sanatçılarının iş ilişkilerinin kesilmesi yolunda sizin bir talimatınız var mıdır? Bu talimatı Bülent Arınç aracılığıyla TRT yönetimine ilettiğiniz doğru mudur?

TRT'nin Gezi Parkı ve Taksim olaylarını "tarafsız gazetecilik' anlayışıyla kamuoyuna yansıtmaması için yapılan siyasi baskı nedeniyle bazı yöneticilerin istifa ettiği doğru mudur? 27 Mayıs 2013'ten 27 Haziran 2013'e kadar olan bir aylık dönemde TRT'den kimler istifa ederek ayrılmıştır?

MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'nun Gezi Parkı ve Taksim olayları sırasında kullanılan sosyal medya iletişimlerini incelediği doğru mudur? Doğru ise amaç nedir?

Sosyal medya üzerinde sansür amacı taşıyan çalışmalar yapıldığı iddiası doğru mudur? Çalışma var fakat "sansür amaçlı' değilse, yapılan çalışmanın öngördüğü kriterler nelerdir?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ekşi: Arınç'ın TRT Yönetim Kurulu Toplantısına Katılıp Başkanlık Yaptığı Doğru Mu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement