CHP'li Kaleli Su Kirliliğini Oynayarak Protesto Etti - Son Dakika
Politika

CHP'li Kaleli Su Kirliliğini Oynayarak Protesto Etti

CHP\'li Kaleli Su Kirliliğini Oynayarak Protesto Etti

Bursa'da köyleri ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partili (CHP) kadın milletvekilleri, su kirliliğini ve doğanın tahrip edilmesini gündeme getirmek için 'Su Yürüyüşü' başlattı.

22.03.2013 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da köyleri ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partili (CHP) kadın milletvekilleri, su kirliliğini ve doğanın tahrip edilmesini gündeme getirmek için 'Su Yürüyüşü' başlattı. CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli'nin, yöresel kıyafetlerle oyun havası eşliğinde yaptığı gösteri büyük ilgi gördü.

Dünya Su Günü nedeniyle Bursa'nın Nilüfer, Mustafakemalpaşa ilçelerinde su kirliliğinin yaşandığı ve kaynakların yok edildiği köyleri gezen CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İstanbul Milletvekili Ayşe Esen Danışoğlu, Melda Nur, Binnaz Toprak ve İzmir Milletvekili Hülya Güven köylü kadınlarla bir araya geldi. Nilüfer İlçesi'ne bağlı Maksempınarı Köyü'nde toplantı düzenleyen milletvekilleri su kirliliğinin sona ermesi için konuşmalar yaptı. Sena Kaleli, doğal yaşam alanlarının tahribatını yeniden gündeme getirmek için 'Su Yürüyüşü'ne çıktıklarını söyledi. Doğal yaşamın artık yok olduğunu belirten Kaleli, "Doğa kanunu uygulamadan, biz harekete geçmeliyiz. Susuz bir hayat, çölde kuru bir yaşam sürmektir. Geleceğin en büyük sorunu susuzluk. Türkiye su kaynakları konusunda son derece zengin. Ama kullanılabilir suyumuz malesef çok az. Bunu sanayi ve kalkınma adına yok edersek suyumuz kalmayacak. Su tüketiminde 10 kat artış var. 2025'te 50 ülke susuz kalacak. Bu gün itibariyle 30 ülke susuz. Tablo çok felaket. Konutlar, evler artıkça suyun ortakları da artıyor. Her gün 20 saniyede bir, 3 bin 900 çocuk ölüyor. 1 miyar insan kullanılabilir sudan yoksun" dedi.

Su kirliliğine ve doğa talanına karşı kadınlarla birlikte mücadele edeceklerini dile getiren Kaleli, daha sonra yöresel kıyafetler giyerek, Bursa oyun havası eşliğinde oynadı. Kaleli'ye kadın partililer de eşlik etti.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Nur ise HES projelerinin ve su tahribatının takipçisi olduklarını ifade ederek, ülkede 160 kilometrekareye bir HES düşer hale geldiğini vurguladı.

Milletvekilleri daha sonra çevre köyleri ziyaret ederek, su kirliliğini anlattı. - Bursa/ Nilüfer

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Kaleli Su Kirliliğini Oynayarak Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement