CHP'li Milletvekillerine Tepki - Son Dakika
Güncel

CHP'li Milletvekillerine Tepki

CHP\'li Milletvekillerine Tepki

İzmir'de bazı evlere, üzerinde dini içerikli yazılar bulunan kağıtların asıldığı Cumhuriyet Mahallesi'nin sakinleri, protesto eylemi düzenledi.

16.03.2012 20:13  Güncelleme: 17:23

Muhtarlık önünde toplanan ve kağıtların asıldığı evlerin bulunduğu apartmana yürüyen mahalle sakinlerine, CHP milletvekilleri Alaattin Yüksel, Erdal Aksünger, Mustafa Moroğlu, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özler de destek verdi. Mahalle muhtarı Dursun Ali Kazar, 'Dün gece saat 21.00 sıralarında talihsiz ve çirkin bir olay yaşadık. Sadece provakötürlük. Bilerek alevi vatandaşlarımızın evine bu kağıtları asmışlar. Bunu yapanların da müslüman olduklarını bilmiyorum. Sivas'ı, Maraş'ı, Gazi'yi unutmadık. Bunları bir daha yaşamak istemiyoruz. Barış, kardeşlik istiyoruz. Kimseyle problemimiz yok. Faillerin bir an önce bulunmasını istiyoruzö dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özer ise, 'Eskiden denedikleri gibi sağ sol, alevi-sünni, Türk-Kürt çatışması yaratarak beslenen zihniyete, biz kardeş olarak omuz omuza yanyana gelerek karşı duracağız. Sorun asıl bu zihniyet. Bunlar bilerek kışkırtma amaçlı yapılıyor. Emniyet sorumluları istese hemen bulur. Bu zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğizö diye konuştu.

Milletvekilmi Yüksel de, 'Bu ülkede bizzat Başbakan tarafından seçimler öncesi başlatılan bir inanç kamplaşması var. Geçmişte bunları gördük, şimdi de görüyoruz. Sivas, Gazi, Maraş olayları böyle yaşanmıştır. Bu acıları asla unutmayacağız. Ancak asla kin, intikam alma duygularımız yok. Güvenlik güçleri bir an önce bunların faillerini bulmalı. Adalet mutlaka yerine gelmeliö dedi.

Protesto eyleminin ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Milletvekillerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement