CHP Mardin Heyeti Döndü - Son Dakika
Güncel

CHP Mardin Heyeti Döndü

-Mardin Kızıltepe İlçesi'nde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle görevlendirilen CHP heyeti döndü.

03.09.2014 13:02

- Mardin Kızıltepe İlçesi'nde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle görevlendirilen CHP heyeti döndü.

Mardin'de yaşanan elektrik kesintilerini incelemek üzere görevlendirilen ve heyette bulunan CHP Milletvekilleri Aydın Ayaydın, İdris Yıldız ve Ömer Süha Aldan, Meclis'te düzenledikleri basın toplantısı ile bölgedeki son durum hakkında bilgi verdiler.

Toplantıda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde vatandaşların elektrik kesintileri nedeni ile 5 gün süren eylemlerin bitmesi için CHP heyeti olarak önemli katkıda bulunduklarını anlattı, bölgede elektrik kesintilerinin kaldırıldığını ancak, ödeme sıkıntılarının devam ettiğini bildirdi.

Ayaydın, elektrik kesintileri ile Bakanlar Kurulu'nda kararlaştırılan yönetmeliğin vatandaşı daha çok mağdur edeceğini elektrik dağıtım şirketini ise koruduğunu öne sürdü, yönetmelikle elektrik borçlarını ödeme şartlarının ağır, ödemelerin yüksek olduğu eleştirisini getirdi. Hükümetin vatandaşı değil elektrik dağıtım şirketini koruduğunu öne süren Aydın Ayaydın İçişleri, Enerji bakanlarının vatandaşa değil, özel şirkete destek olmak için yarıştıklarını iddia etti. Vatandaşın mağduriyetinin bitmediğini öne süren CHP'li Ayaydın, "DEDAŞ, elbette ki bir ticari şirkettir. Elektrik enerjisi satıyor ve çiftçiler de aboneler de bunu kullanıyor. Bunun ücretini ödemek durumundadırlar. Ama ödenecek olan ücretin hem hukuki, olması lazım hem de vicdani olması lazım" dedi. Çiftçilerin borçlarına sahip çıktıklarını ancak kullanmadıkları elektrik faturalarını ödemeyeceklerini anlattıklarını belirten Ayaydın, "Bölgede elektrik borcunu ödeyeninde ödemeyeninde elektrikleri kesildi. Biz orada mahkemeye başvurarak öncelikle elektriklerin açılmasında yardımcı olduk. CHP heyeti olarak orada mağdur olan vatandaşlara çözüm noktasında katkı sunduk" diye konuştu.

Bölgede CHP heyeti olarak halkla vatandaş arasında arabuluculuk yaptıklarını dile getiren Ayaydın, "Bizim girişimlerimiz sonucunda 5 günlük eylem sona erdi. Ancak, 15 Eylül'de çok daha büyük bir eylem olacağını da gözledik" dedi.

Ayaydın, ilgili bakanların vatandaşa değil elektrik dağıtımı yapan şirket ve sahibine yardım ettiklerini de öne sürdü.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Mardin Heyeti Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement