Christoph Peters „Ahtopotun Kolu" Adlı Yeni Romanından Okuyor - Son Dakika
Güncel

Christoph Peters „Ahtopotun Kolu" Adlı Yeni Romanından Okuyor

Alman yazar Christoph Peters 15 Eylül günün Goethe Enstitüsü'nün kütüphanesinde „Ahtopotun Kolu" adlı yeni romanından okuyacak.

09.09.2015 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okuma Etkinliği
15.09.2015, 19.00

Goethe-Institut Istanbul, Kütüphane
Yeniçarşı Cad. 32, Beyoğlu/ İstanbul

Giriş serbesttir.
Etkinlik Almanca olacak, Türkçeye ardıl çeviri yapılacaktır.


Ahtapotun Kolu

Annegret Bartsch Berlin Polisi Vietnam Bölümü'nde  15 yıldır  komiser olarak çalışmaktadır. 10 yıldan beri kimseyi hakim önüne çıkarmamıştır. İşindeki mutsuzluğu artarken,  evdeki gerginlikler de büyür.  Kocası gözüne her şeyden şikayet eden garip bir adam olarak görünmekte, sekiz yaşındaki kızının davranışları giderek daha çok sinirine dokunmaktadır.

Japon Yuki O.'nun bir parkın göletinde ölü olarak bulunması, Annegret Bartsch için ilk anda bir bilmece gibi görünür. Ancak Yuki O.'nun  Japon yakuzasının bir parçası olduğu ve  Vietnam mafyasının farklı grupları ile  büyük sorunlar yaşadığına dair güçlü işaretler vardır.


Christoph Peters 1966 yılında Niederrhein/Kalkar'da doğdu. Karlsruhe Sanat Akademisi'nde H. E Kalinowski ve G.Neusel'in yanında resim eğitimi aldı ve en son  Meuser'in master sınıfından mezun oldu. Daha sonra 5 yıl Frankfurt Havalimanı'nda yolcu denetleyicisi olarak görev yaptı.  Hayatını yazar olarak devam ettiren Peters, ailesi ile birlikte Berlin'de yaşıyor.

En son „Herr Yamashiro bevorzugt Kartoffeln" ve „Wir in Kahlenbeck" adlı romanları yayımlanan yazarın Ağustos ayında da yeni romanı „Der Arm des Kraken" yayımlanacak.  Aldığı sayısız ödüller arasında Aspekte- Edebiyat Ödülü (1999),  Düsseldorf  Edebiyat Ödülü (2004) ve Rheingau Edebiyat Ödülü (2009) sayılabilir.

Christoph Peters  şu sıralar Tarabya Kültür Akademisi'nin burslu sanatçısı olarak İstanbul'da bulunmaktadır.

Ardıl çeviri ve moderasyon : Fügen Uğur

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Christoph Peters „Ahtopotun Kolu' Adlı Yeni Romanından Okuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement