Çığ Altındaki 2 Kişiye Ulaşılamadı - Son Dakika
Güncel

Çığ Altındaki 2 Kişiye Ulaşılamadı

Çığ Altındaki 2 Kişiye Ulaşılamadı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çığ altında kalan 2 kişi, tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.

10.01.2013 00:38  Güncelleme: 07:50

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çığ altında kalan 2 kişi, tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.

Şemdinli'ye 45 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağı Kayalar köyü Mağara Önü mezrasında düşen çığın altında kalan İdris Kaya ve İran uyruklu Muhamed isimli vatandaşlara ulaşmak için ilk gün yapılan aramalar sonuçsuz kaldı. İdris Kaya'nın ağabeyi Hacı Zübeyir Kaya, ilk gün köy sakinleri olarak yaptıkları tüm aramalara rağmen 2 kişiye ulaşamadıklarını söyledi.

Koyun sürüsünü ahıra götürdükleri sırada çığın indiğini belirten Kaya, "Kardeşim Zübeyir ve köyümüzde çoban olan Muhamed koyunları ahıra götürdükleri sırada çığ düştü. O esnada ahıra yetiştiler mi onu da bilemiyoruz. Köylüler olarak tüm olanaklarımızla aradık ama bulamadık. Çığın düştüğü yerde kar kalınlığı yaklaşık 15 metreyi buluyor. Biz de karanlık çökene kadar aradık ama hiç bir izlerine rastlamadık. Hava karardığı için aramalara son vermek zorunda kaldık. Şuan çaresizce bekliyoruz. Tüm yetkili kurumlara sesimizi duyurduk ama yollar kapalı ve çığ tehlikesi nedeniyle ekipler köye bugün gelemedi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çaresizce yarını bekliyoruz" dedi.

"ÇIĞLAR NEDENİYLE İLK GÜN KÖYE ULAŞAMADIK"

Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre ise başta Şemdinli Belediyesi iş makinaları olmak üzere, Yüksekova Belediyesi, Karayolları ve Köy Hizmetleri iş makinaları ve peronelleriyle çığ altında kalan 2 kişiyi kurtarmak için hemen harekete geçtiklerini belirterek, "Yollara inen çığlar ve halen devam eden çığ tehlikeleri nedeniyle bugün köye ulaşamadık. Sabah saatlerinden itibaren tekrar bölgeye hareket edeceğiz" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çığ Altındaki 2 Kişiye Ulaşılamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement