ÇIĞ RİSKİ ALTINDA, 5 METRE KARLA ZORLU MÜCADELE - Son Dakika
Güncel

ÇIĞ RİSKİ ALTINDA, 5 METRE KARLA ZORLU MÜCADELE

MUŞ Karayolları 113'üncü Şube Şefliği karla mücadele ekipleri, kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle kalınlığı 5 metreyi aşan karayolunu ulaşıma açık tutmak için zorlu bir çalışma yapıyor.

24.02.2023 12:48  Güncelleme: 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUŞ Karayolları 113'üncü Şube Şefliği karla mücadele ekipleri, kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle kalınlığı 5 metreyi aşan karayolunu ulaşıma açık tutmak için zorlu bir çalışma yapıyor. Çığ riskine karşı, ekipler yolda adım adım ilerleyebiliyor.

Kar yağışı, tipi ve fırtınanın etkili olduğu Muş'un Hasköy ilçesiyle Bitlis'in Mutki ilçesini bir birine bağlayan karayolunu ulaşıma açık tutmak isteyen Karayolları 113'üncü Şube Şefliği ekipleri, zorlu bir çalışma yürütüyor. Karayolunun 10'uncu kilometresindeki Kaymakam Çeşmesi mevkiinde temizlik ve yol genişletme yapan ekipler, çığ riskine karşı adım adım ilerliyor. Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi aştığı, iş makinelerinin kara gömüldüğü yolda zorlukla ilerleyen ekipler, karla mücadelesini sürdürüyor. ÇIĞ GELEN YERLERİ TEKRARDAN ULAŞIMA AÇTIK

Çığ riski olan bölgelerde yol açma çalışması yürüttüklerini belirten iş makinesi operatörü idris Karakan, 'Muş-Bitlis karayolunu sabah ulaşıma açtık, ama gelen çığ yolu yeniden kapattı. Çığ gelen yerleri tekrardan ulaşıma açtık. Yolumuzun üzerinde 4-5 noktada böyle çığ tehlikesi bulunan noktalar var. Bunlara rağmen biz yollardayız. Çığ geliyor yol kapanıyor, tipi geliyor yol kapanıyor. Biz bunlara rağmen 7/24 esasına göre, milletimizin mağdur olmaması için temizlik çalışmamızı sürdürüyoruz. Kar kalınlığı bu yol güzergahında yer yer tipi ve fırtınadan ötürü 5 metreyi aşmış durumda" dedi.(DHA)

ÇIĞ RİSKİ ALTINDA, 5 METRE KARLA ZORLU MÜCADELE
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÇIĞ RİSKİ ALTINDA, 5 METRE KARLA ZORLU MÜCADELE - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement