Çin, 41 ülkeden 46 deniz kuvveti ataşesini Qingdao'ya davet etti - Son Dakika
Güncel

Çin, 41 ülkeden 46 deniz kuvveti ataşesini Qingdao'ya davet etti

Çin, 41 ülkeden 46 deniz kuvveti ataşesini Qingdao\'ya davet etti

Çin'in kıyı kenti Qingdao'yu ziyaret etmek üzere davet edilen 41 ülkeden 46 deniz kuvveti ataşesi, Çin donanması gemilerine çıkarak ve Denizaltı Akademisi'ni gezerek Çin'in ulusal savunma ve silahlı kuvvetleri hakkında daha iyi bilgi sahibi oldu. Ataşeler, Çin donanması ile karşılıklı etkileşim ve işbirliğinin ilerletilmesi yönündeki umutlarını dile getirdi.

24.04.2023 12:58

BEİJİNG, 24 Nisan (Xinhua) -- Çin'deki 41 ayrı ülkeden 46 deniz kuvveti ataşesi veya deniz işlerinden sorumlu savunma ataşesi, Cumartesi ve Pazar günleri kıyı kenti Qingdao'yu ziyaret etmek üzere davet edildi.

Pazar günü, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanması'nın kuruluşunun 74. yıldönümüydü.

Fransa, ABD, Tayland, Singapur, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve Brezilya gibi ülkelerin askeri ataşeleri, programın bir parçası olarak, Donanma Müzesi'ni ziyaret etti, güdümlü füze destroyeri Kaifeng ve kapsamlı tedarik gemisi Kekexili Lake gibi Çin donanma gemilerine çıktı ve Denizaltı Akademisi'ni gezdi.

Askeri ataşeler iki gün süren ziyaretlerinde, Çin donanma subay ve askerlerinin profesyonel yeterliliği, morali ve ahlakından övgüyle bahsetti.

Ataşeler, ziyaret sayesinde, başta deniz kuvvetleri olmak üzere Çin'in ulusal savunma ve silahlı kuvvetlerini güçlendirme çabalarının yanı sıra kültürü, vizyonu ve sorumluluğu hakkında daha iyi ve derinlemesine bilgi sahibi olduklarını belirttiler. Ataşeler ayrıca, Çin donanması ile karşılıklı etkileşim ve işbirliğinin ilerletilmesi yönündeki umutlarını dile getirdiler.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin, 41 ülkeden 46 deniz kuvveti ataşesini Qingdao'ya davet etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement