Çin Büyükelçiliği Önünde Eylem - Son Dakika
Güncel

Çin Büyükelçiliği Önünde Eylem

Çin Büyükelçiliği Önünde Eylem

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Gulca katliamının 17. yıl dönümü dolayısıyla Çin'in Ankara Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

05.02.2014 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi bir grup, Gulca katliamının 17. yıl dönümü dolayısıyla Çin'in Ankara Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

Çin Büyükelçiliği önüne gelen Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri adına açıklama yapan Dernek Genel Başkanı Seyit Tümtürk, 17 yıl önce Doğu Türkistan'ın Gulca şehrinde ibadet ederken Çin güvenlik güçlerince tutuklanan ve ardından da şehit edilen kadınları anmak için toplandıklarını söyledi.

Tümtürk, yüzlerce vatanperver, aydın, bilim adamı Doğu Türkistanlının, Çin hapishanelerinde suçsuz yere cezalandırıldıklarını öne sürerek, "40 bine yakın masum Doğu Türkistanlı Müslüman ve Türk olduğu için Çin zindanlarında çürümektedir. Bizler uluslararası bağımsız gözlemcilerin Çin hapishanelerinde inceleme yapmasını istiyoruz" diye konuştu.

Tümtürk, "Buradan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmek istiyorum. Ne olur Suriye ve Mısır'da sergilediğiniz adaletli tavrınızı Doğu Türkistan için de sergilemenizi bekliyoruz" dedi.

Gruba destek vermek için eyleme katılan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da Doğu Türkistan ve Gulca katliamlarının Türkiye gündeminde olmadığına çok şaşırdıklarını belirtti.

Açıklamanın ardından Koncuk ve Tümtürk ile bazı katılımcılar Çin Büyükelçiliği kapısına, siyah çelenk bıraktı.

Bu sırada çeşitli sloganlar atan katılımcılar arasındaki iki farklı grup arasında arbede yaşandı. Kavga, polisin müdahalesiyle engellendi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin Büyükelçiliği Önünde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement