Cizre'de İzinsiz Gösteriye Polis Müdahalesi: 1 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Cizre'de İzinsiz Gösteriye Polis Müdahalesi: 1 Yaralı

Cizre'de, Paris'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in öldürülmesini protesto etmek için yüzleri kapalı göstericilere polis müdahale etti.

12.01.2015 08:20  Güncelleme: 08:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre’de Yafes Caddesi, Nusaybin Caddesi, Otogar Mevki ve Çevre yolunda PKK’nın Şehir Yapılanması olan Yurtsever Devrimci Harekâtı (YDG-H) üyelerinden oluşan grup, yola çöp konteynırları ve yoldan geçen araçları durdurup araçlardan barikat kurup yolu trafiğe kapattı.

Güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulunduğu gruptakiler, Polise taş, hava fişek, ses bombası ve Molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis göstericilere tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Çıkan olaylarda 18 yaşındaki M.E vücuduna isabet eden tüfek saçmaları sonucu yaralanarak Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayların yaşandığı bölgelerdeki iş yeri sahipleri iş yerlerinde mahsur kaldı. Araçları eylemciler tarafından barikat olarak kullanılan ve kontak anahtarları alınan sürücüler ise araçlarını kurtarmak için çaba gösterirken, bazı sürücüler ise olaya tepki gösterdi. 

Öte yandan göstericiler ilçedeki bazı banka şubelerine Molotof Kokteyli ile saldırırken, izzet keser caddesinde bulunan bir iş yeri kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verilerek yakıldı. İtfaiye’nin söndürdüğü iş yerinde büyük çapta maddi hasar oluştu. 

Cizre’de göstericiler ile polis arasındaki çatışmalar devam ederken, polis ilçenin belirli noktalarında olası bir olaya karşı zırhlı araçlarla beklemeye başladı.  

ABİDİN YEL

Cizre\'de İzinsiz Gösteriye Polis Müdahalesi: 1 Yaralı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cizre'de İzinsiz Gösteriye Polis Müdahalesi: 1 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement