Cizre'de "Matematik Olimpiyat Yarışması"Nda Dereceye Giren Öğrencilere Ödül - Son Dakika
Yerel

Cizre'de "Matematik Olimpiyat Yarışması"Nda Dereceye Giren Öğrencilere Ödül

Cizre'de İstikbal Koleji tarafından "Cizre'nin İstikbali Açık" sloganı ile düzenlenen "Matematik Olimpiyat Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

27.04.2011 13:18

Cizre'de İstikbal Koleji tarafından "Cizre'nin İstikbali Açık" sloganı ile düzenlenen "Matematik Olimpiyat Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

İstikbal Koleji Sinema Salonunda düzenlenen törende konuşan okul müdürü Malik Demir, ilçede öğrencilere matematiği sevdirmek ve bu alanda başarı gösteren öğrencileri teşvik etmek amacıyla yarışma düzenlediklerini söyledi.

Hedeflerinin öğrencileri TUBİTAK tarafından düzenlenecek matematik olimpiyatlarına hazırlamak olduğunu ifade eden Demir, "Bölgemizin her alanda başarılarla anılması ayrıca öğrencilere de bu ortamları sağlayabilmek en büyük isteğimiz. Düzenlediğimiz bu yarışmaya ilçemizde bulunan 14 okuldan 225 öğrenci katıldı. Bu yarışmada öğrencileri yarışmaya girmeye teşvik eden idareci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz. 'Cizre'nin İstikbali Açık' sloganı ile 5. , 6. ve 7 sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz bu yarışmayı geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşeşkür ediyoruz" dedi.

Yarışmada, Fatih İlköğretim Okulu'ndan Mahmut Ürek, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulundan Hafize Aycan Solaklar ve Menderes İlköğretim Okulundan Gurbet Canımana birinci, Nuh Nebi İlköğretim Okulundan Celal Yumlu, Metin Bostancı İlköğretim Okulundan Abdurrahman Emre ikinci, Kaymakam Mumin Heybet İlköğretim Okulundan Zuhal Akyapı, Metin Bostancı İlköğretim Okulundan Nebahat Sarak ve Menderes İlköğretim Okulundan Melike Isırgan üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe Emniyet Müdürü Aydın Akkoca, ilçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, Emniyet Müdür Yardımcıları Murat Uçar ve Ali Aydın tarafından verildi.

- ŞIRNAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cizre'de 'Matematik Olimpiyat Yarışması'Nda Dereceye Giren Öğrencilere Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement